Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης στη χωματερή Δουρούτης

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης στη χωματερή Δουρούτης

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, το οποίο συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας

Σε πλήρη εξέλιξη τα έργα αποκατάστασης στη χωματερή Δουρούτης
Βήμα που οδηγεί την περιοχή κοντά στις σύγχρονες της Ευρώπης αποτελεί η αποκατάσταση του ΧΑΔΑ Δουρούτης, η οποία βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα έργα στο λεκανοπέδιο Ιωαννίνων, το οποίο συμβάλλει σημαντικά στην προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας.

Η χωματερή της Δουρούτης λειτουργούσε για πενήντα περίπου χρόνια και δημιουργούσε σοβαρά προβλήματα, τα οποία βίωσαν με ένταση οι κάτοικοι της Πεδινής, η Πανεπιστημιούπολη και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Κλείσιμο
Έκλεισε με την έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΑ στο Ελληνικό και μέσα στους επόμενους μήνες θα έχει αποκατασταθεί πλήρως.

Η Επιτροπή Παρακολούθησης του έργου είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την πορεία των εργασιών που χρηματοδοτούνται μέσω του ΕΣΠΑ και του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ηπείρου- Θεσσαλίας-  Στερεάς Ελλάδας.

Στο χώρο γίνεται πλήρης αποκατάσταση με διαχείριση των απορριμμάτων, τοποθέτηση μεμβρανών και γεωυφάσματος, τεχνικών έργων εντός και πέριξ της χωματερής, ενώ γίνονται εγκαταστάσεις διαχείρισης του βιοαερίου και μονάδα βιολογικού καθαρισμού.

Το έργο θα ολοκληρωθεί με δεντροφύτευση του χώρου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης