Ευρεία σύσκεψη για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά

Ευρεία σύσκεψη για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά

Οι φορείς πρότειναν στο υπουργείο Δικαιοσύνης το πολιτικό Πρωτοδικείο, το πολιτικό Εφετείο και οι αντίστοιχες Εισαγγελίες να μεταστεγαστούν μόλις πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες, στη Ράλλειο Σχολή

Ευρεία σύσκεψη για τη μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά
Η μεταστέγαση των δικαστηρίων του Πειραιά μέσα στα όρια του Δήμου Πειραιά ήταν το αντικείμενο της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Πάντως η τελική απόφαση θα ληφθεί μέσα το πρώτο δεκαήμερο του ερχόμενου μήνα.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Δικαιοσύνης Νικόλας Κανελλόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά Γιώργος Σταματογιάννης, ο νέος δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού Συλλόγου, του ΕΒΕΠ, κ.λπ.

Οι φορείς πρότειναν στο υπουργείο Δικαιοσύνης το πολιτικό Πρωτοδικείο, το πολιτικό Εφετείο και οι αντίστοιχες Εισαγγελίες να μεταστεγαστούν μόλις πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες εργασίες, στη Ράλλειο Σχολή, η οποία παραχωρείται από το Δήμο για το σκοπό αυτό. Από την πλευρά του το υπουργείο χαρακτήρισε θετική την πρόταση των φορέων.
Κλείσιμο

Παράλληλα, το υπουργείο  εισηγήθηκε τα Διοικητικά Δικαστήρια, το Ειρηνοδικείο, το Πταισματοδικείο και οι αντίστοιχες δικαστικές υπηρεσίες να μεταφερθούν  προσωρινά από το κτίριο της οδού Σκουσέ που στεγάζονται σήμερα, στο κτίριο του «Κεράνη» μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών στη  Ράλλειο Σχολή.

Στη συνέχεια τα Διοικητικά Δικαστήρια, το Ειρηνοδικείο, το Πταισματοδικείο να στεγαστούν στο κτίριο της οδού Σκουζέ, εφόσον έχουν πραγματοποιηθεί όλες οι απαραίτητες βελτιώσεις (καλλωπισμός, δημιουργία εξόδου κινδύνου, κ.λπ.).

Οι φορείς επιφυλάχθηκαν να επεξεργαστούν την πρόταση του υπουργείου. Τέλος, συμφωνήθηκε, σε βάθος μιας εβδομάδας να υπάρξει νέα σύσκεψη για τη λήψη οριστικών αποφάσεων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης