Τα κτίρια του Νοσοκομείου «Αγ. Δημήτριος - Γ. Γεννηματάς» θα γίνουν... πράσινα

Τα κτίρια του Νοσοκομείου «Αγ. Δημήτριος - Γ. Γεννηματάς» θα γίνουν... πράσινα

Σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης των δύο νοσοκομειακών κτιριακών συγκροτημάτων - Περιλαμβάνονται έργα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων (θερμομόνωση μέσω αλλαγής κουφωμάτων, ενεργοβόρων μονάδων κ.λπ.), όσο και ενεργειακής διαχείρισης και παραγωγής

Τα κτίρια του Νοσοκομείου «Αγ. Δημήτριος - Γ. Γεννηματάς» θα γίνουν... πράσινα
Δύο από τα παλαιότερα κτιριακά συγκροτήματα νοσοκομειακών μονάδων της Θεσσαλονίκης, αυτά του Ενοποιημένου Γενικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης «Άγ. Δημήτριος- Γ. Γεννηματάς», πρόκειται να γίνουν... πράσινα.

Το σχέδιο ενεργειακής αναβάθμισης και εξοικονόμησης των δύο νοσοκομειακών κτιριακών συγκροτημάτων συζητήθηκε σε σύσκεψη που είχε σήμερα ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Έργων, Στράτος Σιμόπουλος, με το διοικητή του Νοσοκομείου, Παύλο Παπαδόπουλο και τον αναπληρωτή διοικητή, Παντελή Τσακίρη.

Στα σχέδια που συζητήθηκαν, όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ο κ. Παπαδόπουλος, περιλαμβάνονται έργα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων (θερμομόνωση μέσω αλλαγής κουφωμάτων, ενεργοβόρων μονάδων κ.λπ.), όσο και ενεργειακής διαχείρισης και παραγωγής.

Κλείσιμο
Επιπλέον, τα επόμενα βήματα για την υλοποίηση των έργων και τους πόρους μέσω των οποίων θα χρηματοδοτηθούν, αναμένεται να συζητηθούν σε νέα συνάντηση, τον προσεχή Σεπτέμβριο, οπότε η διοίκηση του νοσοκομείου θα έχει προετοιμάσει λεπτομερή φάκελο προτάσεων, όσον αφορά στις ανάγκες αναβάθμισης των νοσοκομειακών συγκροτημάτων.

Να σημειωθεί πως η επίσκεψη του κ. Σιμόπουλου στο νοσοκομείο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο σειράς δράσεων που υλοποιεί η εταιρεία Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. στις νοσοκομειακές μονάδες, με στόχο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του γραφείου του γ.γ., την ένταξη ώριμων μελετητικά έργων του νοσοκομείου «Αγ. Δημήτριος- Γ. Γεννηματάς», στο υπό διαμόρφωση πρόγραμμα της εταιρείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης