Νέο χτύπημα των ιερόσυλων σε μονή των Ιωαννίνων

Νέο χτύπημα των ιερόσυλων σε μονή των Ιωαννίνων

Πρόκειται για την πέμπτη λεηλασία θρησκευτικού χώρου στην ευρύτερη περιοχή, μέσα σε περίπου ένα μήνα

Νέο χτύπημα των ιερόσυλων σε μονή των Ιωαννίνων
Άλλη μια εισβολή ιερόσυλων σε μονή των Ιωαννίνων ήρθε στο φως χωρίς κανείς να γνωρίζει πότε ακριβώς συνέβη! Πρόκειται για την πέμπτη λεηλασία θρησκευτικού χώρου στην ευρύτερη περιοχή, μέσα σε περίπου ένα μήνα και τη διερευνά το αστυνομικό τμήμα Κήπων.

Το μοναστήρι της Αγίας Παρασκευής στα Άνω Πεδινά Ιωαννίνων ήταν κλειστό από τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε είναι άγνωστο πότε εισέβαλαν οι δράστες. Η διάρρηξη αποκαλύφθηκε την Τετάρτη, όταν οι υπεύθυνοι της μονής διαπίστωσαν πως είχαν εξαφανιστεί μία ξύλινη εκκλησιαστική εικόνα, ένα μπρούτζινο σταυρό και ένα θυμιατό και ενημέρωσαν το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Στις αρχές Ιουλίου, οι ιερόσυλοι που αλωνίζουν στις εκκλησίες και τα μοναστήρια του Πωγωνίου, είχαν αρπάξει μία εκκλησιαστική εικόνα και μία ελαιογραφία από το εσωτερικό του ναού της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στον Παλαιόπυργο Ιωαννίνων και ένα Ευαγγέλιο, ένα επάργυρο δισκοπότηρο, μία εκκλησιαστική εικόνα και ένα χειροποίητο υφαντό από την εκκλησία της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μερόπη Ιωαννίνων. Δέκα ημέρες νωρίτερα, οι ίδιοι -πιθανότατα- κακοποιοί είχαν εισβάλει και σε εκκλησίες και μοναστήρια της Κάτω Μερόπης και του Μοναστηρίου Μόλιστας 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης