Δύο νεκροί από πτώση αεροσκάφους στη Σπάρτη

Δύο νεκροί από πτώση αεροσκάφους στη Σπάρτη

Το υπερελαφρύ αεροσκάφος συνετρίβη έξω από το χώρο του αεροδρομίου της Σπάρτης λίγο μετά την απογείωσή του - Αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας ο τρίτος της παρέας 

Δύο νεκροί από πτώση αεροσκάφους στη Σπάρτη
Δύο άνθρωποι, ηλικίας 35 και 52 ετών, έχασαν τη ζωή τους, όταν το ιδιωτικό αεροσκάφος στο οποίο επέβαιναν συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Σπάρτης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά το αεροσκάφος έχασε ύψος και έπεσε 15 μέτρα έξω από την περίφραξη του αεροδρομίου, στο Πυρί Λακωνίας. Το αεροπορικό δυστύχημα σημειώθηκε λίγο μετά τις δέκα το πρωί.

Τα δυο άτομα απεγκλωβίστηκαν από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, νεκρά. Η κλήση στο ΕΚΑΒ για να παραλάβει τους δύο τραυματίες  έγινε στις 10:15 το πρωί του Σαββάτου, ενώ στις 10:37 δύο ασθενοφόρα έφτασαν στο σημείο της συντριβής και παρέλαβαν τους δύο άνδρες. Στις 11:15 οι σοροί των δύο μελών του πληρώματος που βρήκαν τραγικό θάνατο όταν το «υπερελαφρύ» αεροσκάφος τους συνετρίβη διακομίστηκαν στο νοσοκομείο Σπάρτης, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους. 

Κλείσιμο


To protothema.gr επικοινώνησε με γιατρούς στο νοσοκομείο της Σπάρτης, οι οποίοι σημείωσαν ότι τα δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο ίδρυμα ήδη νεκρά συνεπεία πολλαπλών τραυμάτων. Τα ακριβή αίτια του θανάτου τους θα καθοριστούν μετά την ιατροδικαστική εξέταση.  

Μάρτυρας του δυστυχήματος ο τρίτος της παρέας

Οι δύο άτυχοι άνδρες και ένας ακόμη φίλος τους είχαν είχαν φτάσει οδικώς από την Αθήνα στην Σπάρτη. Το αεροσκάφος ιταλικής κατασκευής με κωδικό I-A651, όμως, ήταν διθέσιο και έτσι ένας από τους τρεις δεν επιβιβάστηκε.

Ο τρίτος που δεν μπήκε στο αεροσκάφος αλλά υπήρξε μάρτυρας του δυστυχήματος δίνει αυτή την ώρα κατάθεση στις αστυνομικές αρχές. 

Στο σημείο της τραγωδίας βρίσκεται και ο πρόεδρος της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), Αθανάσιος Μπίνης. Σύμφωνα με νεώτερα στοιχεία το αεροσκάφος που συνετρίβη είναι ιταλικής κατασκευής με κωδικό I-A651, τύπου Aventura και ζυγίζει 500 κιλά, ενώ ανήκε στο ιταλικό νηολόγιο.

«Γρίφος»  το δρομολόγιο του ιδιωτικού αεροσκάφους

Κατά πληροφορίες, το μικρό αεροσκάφος συνετρίβη κατά τη φάση της απογείωσης από το δημοτικό αεροδρόμιο Σπάρτης. Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο αεροδρόμιο είναι κλειστό διότι η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας έχει αναστείλει την άδεια λειτουργίας του. 

Οι αρχικές πληροφορίες ότι το αεροσκάφος ανήκε στην αερολέσχη Καλαμάτας δεν επιβεβαιώνονται, αφού όπως είπε εκπρόσωπος της αερολέσχης στο protothema.gr η συγκεκριμένη αερολέσχη δεν διαθέτει αεροσκάφη. 

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί νωρίς το πρωί από το αεροδρόμιο Καλαμάτας, προσγειώθηκε στο δημοτικό αεροδρόμιο Σπάρτης -παρ' ότι είναι «κλειστό», δηλαδή δεν έχει άδεια λειτουργίας- και συνετρίβη λίγο μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο της Σπάρτης για να επιστρέψει στην Καλαμάτα.

Για τη διακρίβωση των αιτίων του δυστυχήματος διενεργείται προανάκριση από τις αρμόδιες αρχές.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης