Για την αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας συζήτησαν Κικίλιας-Καμίνης

Για την αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας συζήτησαν Κικίλιας-Καμίνης

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να επισπευσθούν οι εργασίες για την ετοιμασία των κτιρίων στα οποία θα στεγαστούν τα τμήματα Δημοτικής Αστυνόμευσης

Για την αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας συζήτησαν Κικίλιας-Καμίνης
Η αστυνόμευση στο κέντρο της Αθήνας ήταν το κύριο θέμα συζήτησης του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Βασίλη Κικίλια, με τον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη, οι οποίοι συναντήθηκαν σήμερα στο γραφείο του υπουργού. 

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να επισπευσθούν οι εργασίες για την ετοιμασία των κτιρίων στα οποία θα στεγαστούν τα τμήματα Δημοτικής Αστυνόμευσης, ενώ συζήτησαν και τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων «ΘΗΣΕΑΣ», που είναι σε εξέλιξη τις τελευταίες μέρες στο κέντρο της Αθήνας, για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας, της παράνομης μετανάστευσης, του παραεμπορίου, της διακίνησης ναρκωτικών και άλλων αδικημάτων. 

Ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι ο δήμος χρειάζεται στήριξη, γι΄ αυτό και οι περισσότεροι υπάλληλοι της Δημοτικής Αστυνομίας, που τώρα υπάγονται στην ΕΛ.ΑΣ., θα διατεθούν για την αστυνόμευση του κέντρου. 

Κλείσιμο
Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη σε δηλώσεις του σημείωσε: «Τόνισα στον κ. Καμίνη ότι πρωταρχική μας επιδίωξη είναι η αστυνόμευση σε επίπεδο καθημερινότητας, με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής του πολίτη. Στόχος μας είναι να παρέχουμε στον πολίτη μία Αστυνομία που επικεντρώνεται στο τρίπτυχο: Κύρος - Αποτελεσματικότητα - Φιλικότητα. Μία Αστυνομία που μπορεί να προλαμβάνει και να καταπολεμά την παραβατικότητα εξίσου αποτελεσματικά. Αυτό βέβαια προϋποθέτει τους αστυνομικούς στους δρόμους και όχι στα γραφεία». 

Από την πλευρά του, ο κ. Καμίνης επισήμανε: «Ο δήμος είναι ανοιχτός σε κάθε συνεργασία, πόσω μάλλον όταν το ξέρουμε ότι μας αφαιρέθηκε η Δημοτική Αστυνομία εν μια νυκτί και υπάρχει ακόμα πρόβλημα εύρυθμης λειτουργίας της πόλης. Γι΄ αυτό ακριβώς βρισκόμαστε εδώ σήμερα, να δούμε πώς θα γίνει αυτή η συνεργασία και γι΄ αυτό ακριβώς και ο δήμος διαθέτει υποδομή στην Ελληνική Αστυνομία και κτιριακή και σε θέματα τεχνικά, ηχόμετρα, αυτοκίνητα κ.λπ.». 

Ο δήμαρχος Αθηναίων, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το εάν έχει βελτιωθεί η κατάσταση στο κέντρο της Αθήνας με τις ενέργειες της Ελληνικής Αστυνομίας το τελευταίο διάστημα, ανέφερε: «Από όσο είμαστε σε θέση, γιατί ακριβή αποτίμηση δεν έχουμε, να κοιτάξουμε τα πράγματα έτσι μακροσκοπικά λίγο, νομίζω ότι υπάρχει κάποια βελτίωση ειδικά στις γειτονιές».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης