Συναυλία της Χάρις Αλεξίου για τις 595 καθαρίστριες του YΠΟΙΚ

Συναυλία της Χάρις Αλεξίου για τις 595 καθαρίστριες του YΠΟΙΚ

Η Χάρις Αλεξίου προαναγγέλλει ότι θα συμπαρασταθεί στον αγώνα των καθαριστριών, με μια αφίσα που εικονίζει ένα χέρι που φορά κόκκινο γάντι και κρατά ένα μικρόφωνο

Συναυλία της Χάρις Αλεξίου για τις 595 καθαρίστριες του YΠΟΙΚ
Συναυλία συμπαράστασης για τις 595 απολυμένες καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, θα δωσει τη Δευτέρα 28 Ιουλίου η Χάρις αλεξίου, στο Σύνταγμα.

Η μουσική βραδιά θα ξεκινήσει στις 9 η ώρα το βράδυ και διοργανώνεται με τη συνεργασία του ραδιοφωνικού σταθμού «Στο Κόκκινο» και την «Αλληλεγγύη για όλους». Η Χάρις Αλεξίου προαναγγέλλει ότι θα συμπαρασταθεί στον αγώνα των καθαριστριών, με μια αφίσα που εικονίζει ένα χέρι που φορά κόκκινο γάντι και κρατά ένα μικρόφωνο.

Οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών βρίσκονται τους τελευταίους 10 μήνες σε καθημερινές κινητοποιήσεις και παρά τη δικαστική τους δικαίωση σε πρώτο βαθμό δεν έχει υπάρξει πρόνοια για την επαναπρόσληψή τους.

Κλείσιμο
Στα μέσα Ιουνίου ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή την αίτηση του υπουργείου Οικονομικών που ζητούσε να ανασταλεί προσωρινά η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών για την επανατοποθέτηση των καθαριστριών που απασχολούνται στο υπουργείο Οικονομικών με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου.

Σύμφωνα με την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, δεν πιθανολογείται -στην παρούσα φάση- ότι υπάρχει πρόβλημα με τη διαθεσιμότητα των καθαριστριών, αλλά ούτε τα πολιτικά δικαστήρια -όπως είναι ο Άρειος Πάγος- έχουν τη δυνατότητα να κρίνουν την οικονομική πολιτική του κράτους, η οποία επέβαλε το καθεστώς διαθεσιμότητας στις καθαρίστριες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης