Εξώδικο στην Περιφέρεια Αττικής από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

Εξώδικο στην Περιφέρεια Αττικής από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο

Ζητά εξηγήσεις για την καθυστέρηση επικύρωσης των αποτελεσμάτων από τις εκλογές του Συλλόγου τον περασμένο Ιούνιο



Εξώδικο στην Περιφέρεια Αττικής από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο
Εξώδικο στην Περιφέρεια Αττικής έστειλε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) ζητώντας εξηγήσεις για την καθυστέρηση επικύρωσης των αποτελεσμάτων από τις εκλογές του Συλλόγου τον περασμένο Ιούνιο.
 
Σύμφωνα με το εξώδικο, που κοινοποιείται στους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών κ.κ. Μάκη Βορίδη και Αργύρη Ντινόπουλο, στις 20.6.2014 υποβλήθηκε στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Αττικής έγγραφο του ΠΦΣ που ζητούσε την έγκριση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών του Συλλόγου της 14ης Ιουνίου 2014 για την ανάδειξη του δεκαπενταμελούς Διοικητικού Συμβουλίου και των πέντε τακτικών και πέντε αναπληρωματικών μελών του Ανώτατου Φαρμακευτικού Πειθαρχικού Συμβουλίου. Με το έγγραφο συνυποβλήθηκε, κατά τον ΠΦΣ, το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών.
 
Στο εξώδικο καταγράφεται όλη η νομοθεσία περί της αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής, όπου εδρεύει ο ΠΦΣ, για την έκδοση της σχετικής απόφασης. Μάλιστα, οι φαρμακοποιοί υποστηρίζουν πως εξαιτίας της αρμοδιότητας της Περιφέρειας εστάλη υπάλληλος της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας, ως αντιπρόσωπος της Διοίκησης – εκπρόσωπος της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να εποπτεύσει την εκλογική διαδικασία.
 
Κλείσιμο
«Έναν και πλέον μήνα από την υποβολή του αιτήματος για έγκριση των αποτελεσμάτων των αρχαιρεσιών, για άγνωστη αιτία αδικαιολογήτως η Περιφέρεια δεν έχει απαντήσει» αναφέρει ο ΠΦΣ στην επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς και τονίζει ότι «η αναιτιολόγητη αυτή καθυστέρηση έχει προκαλέσει ανυπέρβλητα προβλήματα εις την εύρυθμη και απρόσκοπτη λειτουργία του Π.Φ.Σ., καθώς επίσης έχει δυσχεράνει την εκπροσώπηση των φαρμακοποιών ενώπιον των Αρχών».
 
Με το εξώδικο, ο ΠΦΣ ζητά ως τις 31 Ιουλίου να έχουν εγκριθεί τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών, ειδάλλως ο Σύλλογος θα προβεί σε κάθε νόμιμη ενέργεια για την προστασία των συμφερόντων του.
    
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης