Η Ζέτα Μακρή σταμάτησε διακοπή ηλεκτροδότησης σε τετραπληγικό

Η Ζέτα Μακρή σταμάτησε διακοπή ηλεκτροδότησης σε τετραπληγικό

Λίγες ώρες μετά το σοκ από τον θάνατο της 56χρονης Ευτυχίας Ποποδάκη από τα Χανιά η πρώην υπουργός Υγείας κατταγγέλλει ότι η ΔΕΗ Μαγνησίας έκοψε το ρεύμα σε σπίτι ζεύγους με σοβαρά προβλήματα υγείας και ζητά έρευνα για την υπόθεση

Η Ζέτα Μακρή σταμάτησε διακοπή ηλεκτροδότησης σε τετραπληγικό
Μια νέα καταγγελία που αφορά τη ΔΕΗ και τα κριτήρια με τα οποία προχωρεί σε διακοπές ρεύματος σε ευπαθείς πολίτες βλέπει το φως της δημοσιότητας στον απόηχο του θανάτου της τετραπληγικής Ευτυχίας Ποποδάκη από τα Χανιά συνεπεία της διακοπής ρεύματος στο σπίτι της και στα υποστηρικτικά για τη ζωή της ιατρικά μηχανήματα.
 
Με επιστολή της η πρώην υφυπουργός Υγείας κυρία Ζέττα Μακρή προς τον υπουργό Περιβάλλοντος κ. Γιάννη Μανιάτη αλλά και προς τον πρόεδρο της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό, ενημερώνει ότι συνεργείο της ΔΕΗ Μαγνησίας έκοψε το ρεύμα λόγω οφειλών στο σπίτι ζεύγους που αντιμετωπίζει βαριά και μη αναστρέψιμα προβλήματα υγείας, και ζητεί τη διερεύνηση της υπόθεσης «ώστε να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα».
 
«Χθες το μεσημέρι (Πέμπτη, 24-7-2014) συνεργεία της ΔΕΗ έκοψαν το ρεύμα στην οικία τετραπληγικού, κατοίκου Ν. Αγχιάλου Μαγνησίας. Το άτομο αυτό είναι τετραπληγικό και χρειάζεται καθημερινά την υποστήριξη οξυγόνου, με αποτέλεσμα οποιαδήποτε διακοπή ρεύματος να θέτει σε κίνδυνο την ίδια του την ζωή. Σοβαρά προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει και η σύζυγος του,  η οποία πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας» αναφέρει η κυρία Μακρή
 
Κλείσιμο
Οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες απαιτούν την προσοχή όλων μας και την λήψη πρωτοβουλιών για την διευκόλυνση της καθημερινότητας τους και την διασφάλιση ποιοτικών συνθηκών ζωής, επισημαίνεται στην επιστολή.  Τα  άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης  λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών  ή ελλιπούς ενημέρωσης, καταλήγει η βουλευτής.

Τι απαντά η ΔΕΗ

Απάντηση στη βουλευτή Ζέτα Μακρή έδωσε η ΔΕΗ.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση,και σε αυτή την περίπτωση δεν είχε υποβληθεί από το εν λόγω άτομο αίτηση ένταξης στο Μητρώο των Ευάλωτων Πελατών.

Η εταιρεία διευκρινίζει ότι μόλις ενημερώθηκε, επανασύνδεσε άμεσα το ρεύμα και ζητά εκ νέου από τα άτομα που ανήκουν στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες να υποβάλουν τηλεφωνική αίτηση στον αριθμό 11 770, προκείμενου να διασφαλιστεί η αδιάλειπτη ηλεκτροδότηση των σπιτιών τους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης