Tην Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκε ο Γιοάχιμ Φούχτελ

Tην Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκε ο Γιοάχιμ Φούχτελ

Ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση της επόμενης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης την Ανοιξη του 2015 στην Κρήτη 

Tην Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκε ο Γιοάχιμ Φούχτελ
Tην Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκε την Τετάρτη το απόγευμα ο Γερμανός υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας-Κοινωνικών Υποθέσεων και εντεταλμένος της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ και είχε συνεργασία με τον περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Κατά την συνάντηση ανακοινώθηκε η πραγματοποίηση της επόμενης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης την Ανοιξη του 2015 στην Κρήτη με οργανωτή και συντονιστή τον κ. Φούχτελ, ο οποίος ήρθε στο νησί για να ενημερώσει σχετικά τους φορείς.

Εξάλλου στη σύσκεψη στο γραφείο του περιφερειάρχη, παρουσία Γερμανών βουλευτών, εκπροσώπων γερμανικών φορέων και στελεχών της πρεσβείας, ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ συζήτησαν θέματα που αφορούν στην προώθηση του κρητικού τουρισμού στη γερμανική αγορά, τις δυνατότητες επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου στη Κρήτη, τη συντονισμένη προώθηση στη γερμανική αγορά των κρητικών ποιοτικών προϊόντων, τη συνεργασία σε επίπεδο αυτοδιοίκησης , εκπαίδευσης και ανάπτυξης που συνδέονται άμεσα με την αγορά εργασίας για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ο κ. Αρναουτάκης σε δηλώσεις του ανέφερε ότι ζήτησε την καλύτερη προώθηση των προϊόντων της Κρήτης στη γερμανική αγορά. Παράλληλα πρόσθεσε ότι αυτό το διάστημα βρίσκεται σε εξέλιξη μια μεγάλη εκστρατεία προβολής του κρητικού ελαιολάδου, σε γερμανικό περιοδικό που διανέμεται σε 24 εκατομμύρια αντίτυπα.

Κλείσιμο
Ακόμη ο περιφερειάρχης Κρήτης στις δηλώσεις του υπογράμμισε ότι αυτό που τονίστηκε προς τον κ. Φούχτελ και την γερμανική αντιπροσωπεία ιδιαίτερα , είναι ότι, «πρέπει να μας δουν με διαφορετικό μάτι και η κ. Μέρκελ, γιατί επί 6 χρόνια έχουμε μια μεγάλη ύφεση. Πρέπει να υπάρξει βελτίωση όλων αυτών που μας επιβάλλουν ώστε να υπάρχει ένα αποτέλεσμα υπέρ των πολιτών μας, που υπηρετούμε» όπως είπε χαρακτηριστικά .

Ο υφυπουργός του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Χανς Γιοάχιμ Φούχτελ, από την πλευρά του εξέφρασε το ενδιαφέρον του για τη μεταφορά τεχνογνωσίας-τεχνολογίας μεταξύ Κρήτης και Γερμανίας τονίζοντας ότι σε αρκετά θέματα έχουμε κοινές προσεγγίσεις.

Ακόμη εκδήλωσε το ενδιαφέρον του για την εφαρμογή του διττού συστήματος επαγγελματικής κατάρτισης που διασυνδέει την αγορά εργασίας.

Ο ίδιος ανέφερε ότι είναι αρμόδιος για το συντονισμό και τη διεξαγωγή της Ελληνογερμανικής συνέλευσης που θα πραγματοποιηθεί την 'Ανοιξη στη Κρήτη», και πρόσθεσε: «Συζητήσαμε με τον κ. περιφερειάρχη πως θα μπορέσουμε να πετύχουμε την καλύτερη προώθηση των κρητικών προϊόντων στη γερμανική αγορά. Έχουμε καταφέρει λοιπόν να υπάρχει συνεργασία με μια μεγάλη αλυσίδα λιανεμπορίου που προωθεί τα κρητικά προϊόντα».

Στο μεταξύ σε μακροσκελή ανακοίνωση του το Τεχνικό Επιμελητήριο Ανατολικής Κρήτης καταγγέλλει ότι ο απεσταλμένος κ. Φούχτελ βρίσκεται στο νησί με στόχο «την προώθηση γερμανικών επιχειρηματικών σχεδίων για την τεχνολογία κλιματισμού που θα αξιοποιεί την ηλιακή ενέργεια», γι' αυτό και απέκλεισε το ΤΕΕ/ΤΑΚ όπως αναφέρει από τις συναντήσεις που θα έχει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης