Κυπριακό: Κατατέθηκαν θέσεις για το εδαφικό αλλά χωρίς χάρτες

Κυπριακό: Κατατέθηκαν θέσεις για το εδαφικό αλλά χωρίς χάρτες

Η τουρκοκυπριακή πλευρά βλέπει ως μη ρεαλιστική την πρόταση των Ελληνοκυπριακή για σύστημα εγγυήσεων και ασφάλειας υπό το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ

Κυπριακό: Κατατέθηκαν θέσεις για το εδαφικό αλλά χωρίς χάρτες
Έγγραφο για την εδαφική αναπροσαρμογή, χωρίς χάρτες και ποσοστά, κατέθεσε σήμερα η τουρκοκυπριακή πλευρά στη συνάντηση των δύο διαπραγματευτών, σύμφωνα με τον Τουρκοκύπριο διαπραγματευτή Κουντρέτ Οζερσάι.

Όπως δήλωσε ο κ. Οζερσάι, η τουρκοκυπριακή πλευρά βλέπει ως μη ρεαλιστική την πρόταση των Ελληνοκυπριακή για σύστημα εγγυήσεων και ασφάλειας υπό το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ενώ ισχυρίστηκε ότι ούτε η ελληνοκυπριακή πλευρά πιστεύει πραγματικά σε αυτήν.

Ανέφερε εξάλλου ότι η τ/κ πλευρά κατέθεσε πρόταση για το κεφάλαιο της ΕΕ - κάτι που ήδη έχει κάνει η ελληνοκυπριακή πλευρά - ενώ η ελληνοκυπριακή πλευρά κατέθεσε πρόταση για την ασφάλεια και τις εγγυήσεις, καθώς και πρόταση για τις σχέσεις ομοσπονδιακής Κυβέρνησης και συνιστώντων πολιτειών.

Ακόμη ο κ. Οζερσάι είπε ότι έγινε συζήτηση για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) και την ατζέντα της συνάντησης των ηγετών αύριο. Όπως είπε, οι Αναστασιάδης και Έρογλου θα συζητήσουν για τη δεύτερη φάση των διαπραγματεύσεων, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να λάβουν και κάποιες αποφάσεις για την τρίτη φάση, προσθέτοντας ότι έγινε κουβέντα επ` αυτού μεταξύ των διαπραγματευτών.

Αναφορικά με τα ΜΟΕ, είπε ότι αν αύριο οι ηγέτες καταλήξουν σε συμφωνία, θα το ανακοινώσουν στο τέλος της συνάντησής τους.
Κλείσιμο

Συμπλήρωσε ότι στόχος την επίσκεψης των ηγετών στο ανθρωπολογικό εργαστήριο της ΔΕΑ είναι να γίνει η έκκληση προς όλους όσοι έχουν πληροφορίες για αγνοούμενους, να τις καταθέσουν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης