Το Σεπτέμβριο η απολογία Διώτη - Καπελέρη για τη λίστα Λαγκάρντ

Το Σεπτέμβριο η απολογία Διώτη - Καπελέρη για τη λίστα Λαγκάρντ

Το Αδίκημα που αντιμετωπίζουν και οι δυο αφορά στο κακούργημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου

Το Σεπτέμβριο η απολογία  Διώτη -  Καπελέρη για τη λίστα Λαγκάρντ
Το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου, πρόκειται τελικά να απολογηθούν αναφορικά με την υπόθεση Λαγκάρντ οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης. Και οι δυο κλήθηκαν σήμερα να απολογηθούν ενώπιον των ειδικών ανακριτών διαφθοράς, Χρήστου Παπακώστα και Δημήτρη Καβαλάρη, αλλά ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου  να προετοιμάσουν τις απολογίες τους. 

Το Αδίκημα που αντιμετωπίζουν και οι δυο αφορά στο κακούργημα της απιστίας σε βάρος του δημοσίου. Επιπλέον ο κ. Διώτης αντιμετωπίζει και την κατηγορία της υπεξαγωγής εγγράφου. 

Οι κατηγορίες που τους έχουν απαγγελθεί σχετίζονται με τους χειρισμούς τους στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι ανακριτές κάλεσαν σε απολογία τους κυρίους, Διώτη και Καπελέρη, αφού προηγουμένως έλαβαν τις εκθέσεις ελέγχου από το ΣΔΟΕ  και τις κατά τόπους αρμόδιες ΔΟΥ. 

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται τέλος, ότι το σκέλος που αφορά στον πρώην υπουργό οικονομιών, Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τα συγγενικά του πρόσωπα, τα ονόματα των οποίων αφαιρέθηκαν από τη λίστα, σύμφωνα με την κατηγορία, εκκρεμεί στον Άρειο Πάγο. Πιο συγκεκριμένα στον Άρειο Πάγο έχει ολοκληρωθεί η ανάκριση και αναμένεται η πρόταση του εισαγγελέα για την παραπομπή ή όχι του πρώην υπουργού. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης