Πεντάωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία σήμερα

Πεντάωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία σήμερα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 έξω από το υπουργείο Υγείας με θέμα την άρνηση στη διαδικασία αξιολόγησης - Σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι αντιδρώντας στην υπερσυμφόρηση των φυλακών, αλλά και στα σχέδια για κατασκευή σωφρονιστικών ιδρυμάτων υψίστης ασφάλειας

Πεντάωρη στάση εργασίας των εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία σήμερα
Στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 15:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11:00 έξω από το υπουργείο Υγείας θα πραγματοποιήσουν σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Αττικής.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) διαμαρτύρεται για την αξιολόγηση των υπαλλήλων η οποία, όπως υποστηρίζει, θα οδηγήσει σε απολύσεις.
Σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης «στοχεύει στην ιδιωτικοποίηση και συρρίκνωση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών και δημιουργεί νέα θύματα για τις "ορέξεις" της Τρόικας (νέες απώλειες μισθών, διαρκή κινητικότητα, νέες διαθεσιμότητες- απολύσεις)», σημειώνοντας ότι ούτε ένας εργαζόμενος δεν συμμετείχε στη διαδικασία της αξιολόγησης και πως η ενυπόγραφη άρνηση είναι καθολική με πάνω από 40.000 υπογραφές.

Τα ΔΣ των Σωματείων, μάλιστα, αναμένεται να επιστρέψουν στον υπουργό Υγείας ως απαράδεκτα τα φύλλα αξιολόγησης ή τις υπογραφές των υπαλλήλων όπου αυτά δεν μοιράστηκαν.
Κλείσιμο

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι
Την ίδια ώρα, αντιδρώντας στην υπερσυμφόρηση των φυλακών, αλλά και στα σχέδια για κατασκευή φυλακών υψίστης ασφάλειας, η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΣΥΕ) συνεχίζει και σήμερα τις κινητοποιήσεις της οι οποίες θα διαρκέσουν μέχρι και την Παρασκευή. Συγκεκριμένα, σε 24ωρες απεργίες θα προχωρήσουν σήμερα, Τετάρτη, και την Παρασκευή 25 Ιουλίου. Την Πέμπτη, θα υπάρξουν τρίωρες στάσεις εργασίας μεταξύ 7:00 και 10:00 το πρωί και μεταξύ 15:00 και 18:00 το απόγευμα.

Κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, δεν θα πραγματοποιούνται επισκεπτήρια συγγενών κρατουμένων, επισκεπτήρια συνηγόρων και παραλαβές ή μεταγωγές κρατουμένων.

Σε ανακοίνωσή της η ΟΣΥΕ υπογραμμίζει ότι «όσοι πιστεύουν» ότι με τη δημιουργία φυλακών υψίστης ασφαλείας (φυλακές  Γ’ τύπου) «θα επιλυθούν έστω και ορισμένα από  τα προβλήματα  των φυλακών, σφάλουν  οικτρά και αγνοούν τις σοβαρότατες συνέπειες που θα επακολουθήσουν».

«Η βία, η εκμετάλλευση και η εξαθλίωση που επικρατεί εντός των καταστημάτων κράτησης, οι δολοφονίες, οι θάνατοι και οι αυτοκτονίες κρατουμένων, η υπερσυμφόρηση και ο συνωστισμός, η υποστελέχωση και η διάλυση του προσωπικού και η υγειονομική κατάσταση μέσα στις φυλακές ως φαίνεται δεν έχουν σταθεί ικανά στοιχεία για να πειστεί η Πολιτεία ότι το σύστημα κράτησης της χώρας έχει πλέον καταρρεύσει και χρειάζεται επειγόντως άμεση λήψη μέτρων για την οργανωτική, λειτουργική και διοικητική μεταρρύθμισή του».

Η ΟΣΥΕ διαμαρτύρεται για το σχέδιο μετατροπής του καταστήματος Δομοκού σε φυλακές υψίστης ασφαλείας, κάτι που, όπως λένε, «αντί να επιλύσει, θα δημιουργήσει επιπρόσθετα προβλήματα».

Τα αιτήματα των κινητοποιήσεων των σωφρονιστικών υπαλλήλων είναι:

«1. Άμεση παροχή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας στο σύνολο των εργαζομένων στις φυλακές,

2. Υλοποίηση της απόφασης του υπουργικού συμβουλίου που αφορά στην πρόσληψη 500 σωφρονιστικών υπαλλήλων και

3. Διοικητική μεταρρύθμιση και οργανωτική ανασυγκρότηση των καταστημάτων κράτησης σε μια πολυκλαδική, ουσιαστική και αποτελεσματική υπηρεσία και με διευρυμένους χαρακτήρες καταστημάτων κράτησης».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης