Δικαίωση για 750 εργαζομένους του Δήμου Αθηναίων

Δικαίωση για 750 εργαζομένους του Δήμου Αθηναίων

Αποφασίστηκε ανάκληση της αναίρεσης των δικαστικών αποφάσεων για όσους εργάζονταν στην Καθαριότητα και το Πράσινο

Δικαίωση για 750 εργαζομένους του Δήμου Αθηναίων
Την ανάκληση της αναίρεσης των δικαστικών αποφάσεων που δικαίωσαν την επιστροφή των δεδουλευμένων, σε περίπου 850 εργαζόμενους στην Καθαριότητα και το Πράσινο, αποφάσισε την Τρίτη το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Αθηναίων.

Η ανάκληση, ωστόσο, αφορά μόνο τους περίπου 750 εργαζόμενους που υπέγραψαν δήλωση ότι δεν θα διεκδικήσουν τη μισθολογική διαφορά που προκύπτει για τα χρόνια εργασίας τους μεταξύ των συμβάσεων έργου και συμβάσεων αορίστου χρόνου. Για τους υπόλοιπους 80-100 εργαζομένους που σκοπεύουν να διεκδικήσουν τα δεδουλευμένα, θα ασκηθεί αναίρεση.

Επίσης, η παράταξη του δημάρχου Αθηναίων, Γιώργου Καμίνη, καταψήφισε την έκδοση καταδικαστικού ψηφίσματος για τα τεκταινόμενα στη Γάζα.

Κλείσιμο
Ο δήμαρχος Αθηναίων αντιτάχθηκε στη σύνταξη ψηφίσματος για τη Γάζα, υποστηρίζοντας ότι δεν μπορούμε να βγάζουμε ψηφίσματα για το παραμικρό και αρνήθηκε να μπει σε ψηφοφορία το ενδεχόμενο να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παράλληλα, ο κ. Καμίνης πρότεινε τη συγκρότηση διαπαραταξιακής επιτροπής για την επίλυση του θέματος της αποτέφρωσης νεκρών, προσθέτοντας ότι ο δήμος μαζί με άλλους φορείς έχουν καταθέσει ολοκληρωμένη νομοθετική πρόταση.

Σε ό,τι αφορά στην ανακατασκευή του Σεράφειου Κολυμβητηρίου, σημείωσε ότι είναι έργο πλήρως ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, με συγκεκριμένη χρηματοδότηση και χρονοδιάγραμμα έως το τέλος του 2015. Υπογράμμισε ότι ο δήμος ήδη έχει δώσει στο υπουργείο Πολιτισμού 1,5 εκατ. ευρώ για τους αρχαιολόγους και κάλεσε το «υπουργείο Πολιτισμού να κάνει τη δουλειά του σε ρυθμούς κανονικούς, ειδάλλως να του παραδώσουμε τα κλειδιά της πόλης και να φύγουμε». Σημείωσε ότι εάν δεν ολοκληρωθεί το έργο στο συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, «ο δήμος Αθηναίων θα επιβαρυνθεί με όλο το κόστος».

Για τον έλεγχο των δικαιολογητικών των υπαλλήλων, επισήμανε ότι έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό και συνεχίζεται, και τόνισε ότι πρέπει να γίνεται παντού στον δημόσιο τομέα.

Τέλος, διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν οι διορισμοί των νηπιαγωγών και των βρεφοκόμων στο Δημοτικό Βρεφοκομείο και ότι οι καθυστερήσεις σχετίζονται με την τρόικα και τα στοιχεία των προσλήψεων που παρουσιάζει η κυβέρνηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης