Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο κατά της διαθεσιμότητας

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο κατά της διαθεσιμότητας

Πραγματοποίησαν πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης - Στην κινητοποίηση συμμετείχαν η ΠΟΕ-ΟΤΑ η ΟΛΜΕ και το ΠΑΜΕ

Στους δρόμους οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο κατά της διαθεσιμότητας
Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, πραγματοποίησαν την Τρίτη οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο, κατά της διαθεσιμότητας και της αξιολόγησης που προωθεί η κυβέρνηση. 

Οι εργαζόμενοι συμμετέχουν στην «πανελλαδική ημέρα δράσης ενάντια στις διαθεσιμότητες-απολύσεις», που διοργάνωσε η ΑΔΕΔΥ. Στις κινητοποιήσεις συμμετείχαν επίσης, εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες και μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Λόγω της κινητοποίησης, η διέλευση των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας πραγματοποιήθηκε με δυσκολία, ενώ ισχυρή ήταν η παρουσία της αστυνομίας, καθώς πέριξ του υπουργείου βρίσκονταν κλούβες των ΜΑΤ. 

Κλείσιμο
Το πρωί πραγματοποιήθηκε και πορεία της ΟΛΜΕ από το ραδιομέγαρο της ΕΡΤ έως το υπουργείο. 







Όπως αναφέρει η ΑΔΕΔΥ σε ανακοίνωσή της «οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο με την καθολική, μαζική και επίμονη συμμετοχή τους στην απεργία - αποχή της ΑΔΕΔΥ, ενάντια στην 'αξιολόγηση', εξακολουθούν να διατρανώνουν καθημερινά την απόφασή τους να μην επιτρέψουν στην κυβέρνηση να διαλύσει τις δημόσιες και κοινωνικές υπηρεσίες, να ανοίξει το δρόμο για μαζικές απολύσεις στο Δημόσιο, να μειώσει παραπέρα τους μισθούς και να προωθήσει τον κανιβαλισμό στους χώρους εργασίας».











++








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης