Στον Μύρτο ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Λέτα

Στον Μύρτο ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Λέτα

Με προτροπή του Αντώνη Σαμαρά ο Ενρίκο Λέτα έκανε ολιγοήμερες διακοπές στην Κεφαλονιά, επισκέφθηκε το μνημείο των πεσόντων της μεραρχίας Άκουι και βραβεύτηκε από το δήμαρχο του νησιού

Στον Μύρτο ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Λέτα
Το μεγαλύτερο και καταπράσινο νησί του Ιονίου, την Κεφαλονιά, επέλεξε με προτροπή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Ενρίκο Λέτα για ολιγοήμερες διακοπές μαζί με την οικογένειά του, από τις 11 μέχρι και τις 13 Ιουλίου.


                             Ο Ενρίκο Λέτα στο μνημείο της μεραρχίας Aqui
Κλείσιμο

Ο Ενρίκο Λέτα κολύμπησε στην διάσημη παραλία του Μύρτου μαζί με την οικόγενειά του, επισκέφθηκε το παραδοσιακό χωριό Φισκάρδο, που βρίσκεται πολύ κοντά στον Μύρτο και δήλωσε εντυπωσιασμένος από την φύση του νησιού. Σημειώνεται, ότι η παραλία του Μύρτου είχε κλείσει για ένα διάστημα προκειμένου να γίνουν απαραίτητες εργασίες μετά από κατολισθήσεις που είχαν γίνει στην περιοχή εξαιτίας των σεισμών που σημειώθηκαν στο νησί τον περασμένο Ιανουάριο και Φεβρουάριο.

Τώρα οι εργασίες στην παραλία του Μύρτου έχουν ολοκληρωθεί και η παραλία είναι πάλι ανοιχτή για το κοινό, σύμφωνα με δήλωση που έκανε στο protothema.gr ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Κεφαλονιάς Ευάγγελος Κεκάτος. Ο αντιδήμαρχος ήταν αυτός που υποδέχτηκε στην Κεφαλονιά τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό και  ανέφερε ότι ο Ενρίκο Λέτα επισκέφθηκε το νησί του Ιονίου με προτροπή του Έλληνα πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.


                              Ο Ενρίκο Λέτα στο δημαρχείο του νησιού

Συγκεκριμένα, ο Ενρίκο Λέτα συναντήθηκε με τον Έλληνα πρωθυπουργό στο συνέδριο του Economist την Παρασκευή 11 Ιουλίου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός του συνέστησε την Κεφαλονιά ως ιδανικό τόπο διακοπών. Σημειώνεται, ότι η σύζυγος του Αντώνη Σαμαρά κατάγεται από το νησί.

Εντύπωση προκάλεσε η απλότητα και το χαμηλό προφίλ του Ενρίκο Λέτα, ο οποίος κατέφθασε στο νησί χωρίς ασφάλεια, επέλεξε για την διαμονή του ένα μικρό ξενοδοχείο λίγο έξω από το Αργοστόλι και νοίκιασε ένα αυτοκίνητο που οδηγούσε ο ίδιος για τις μετακινήσεις του.

Ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός ζήτησε να επισκεφθεί και το μνημείο των πεσόντων της μεραρχίας Aqui, εκεί όπου κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο οι Γερμανοί εκτέλεσαν 10.000 Ιταλούς. Ο δήμαρχος Κεφαλονιάς, Αλέξανδρος Παρίσης, απένειμε στον Ενρίκο Λέτα την «τιμητική πλακέτα υψηλών προσώπων του Δήμου» και ο κ. Λέτα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τους Κεφαλονίτες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης