Το «ευχαριστώ» του Χρήστου Παναγιωτόπουλου στην Όλγα Τρέμη

Το «ευχαριστώ» του Χρήστου Παναγιωτόπουλου στην Όλγα Τρέμη

Ο συγκινητικός αποχαιρετισμός του Διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του MEGA

Το «ευχαριστώ» του Χρήστου Παναγιωτόπουλου στην Όλγα Τρέμη
Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στην Όλγα Τρέμη για τα εννιά χρόνια της συνεργασίας τους είπε δημόσια ο Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του MEGA, Χρήστος Παναγιωτόπουλος.

Με ένα κείμενο υπό τον τίτλο «Κυρία Τρέμη σ’ ευχαριστούμε, Όλγα σ’ ευχαριστώ‏», το οποίο συνόδευσε με δύο συγκινητικά φωτογραφικά στιγμιότυπα, ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι δ
εν μίλησε δημόσια για το θέμα, σεβόμενος την επιθυμία της, αλλά και ότι η κυρία Τρέμη πολεμήθηκε όσο ελάχιστοι στο δημοσιογραφικό σινάφι, από τα πρώτα βήματά της ως κεντρική παρουσιάστρια, «κι ας ήταν επί 25 χρόνια κορυφαία πολιτική συντάκτρια και παρουσιάστρια εκπομπών».

Κλείσιμο


Ολόκληρο το κείμενο του Χρήστου Παναγιωτόπουλου που αναρτήθηκε στο aixmi.gr:

«Το παρατεταμένο χειροκρότημα με το οποίο υποδέχθηκαν οι δημοσιογράφοι του Μega την Όλγα Τρέμη, μετά την παρουσίαση του τελευταίου δελτίου της, ήταν συμβολικά το μεγάλο τους ευχαριστώ προς τη τη μεγάλη Κυρία της ελληνικής δημοσιογραφίας.

“Ευχαριστώ” για το ήθος με το οποίο επένδυσε το δημόσιο λόγο της, “ευχαριστώ” για την αλληλεγγύη που επέδειξε σε όλους -νεώτερους και παλαιότερους δημοσιογράφους, παραγωγούς, σκηνοθέτες, τεχνικούς- επί 9 χρόνια ως κεντρική παρουσιάστρια του Μεγάλου καναλιού.

“Ευχαριστώ” και για την αξιοπρέπεια την οποία δίδαξε με τον χειρισμό της αποχώρησής της.
Για εμένα προσωπικά οι τελευταίες εβδομάδες ήταν πολύ δύσκολες -και η χθεσινή ημέρα ακόμη οδυνηρότερη.

Δεν μίλησα ούτε μια στιγμή δημόσια για το θέμα, παρότι με προέτρεπαν να το κάνω συνάδελφοι από όλα τα ΜΜΕ. Σεβάστηκα την επιθυμία της Όλγας που ήθελε -και δικαίως- να χειριστεί η ίδια το θέμα.

Και το έκανε με -σπανίζουσα στους καιρούς μας- τρυφερότητα προς τους εκατοντάδες χιλιάδες τηλεθεατές, που κάθε βράδυ παρακολουθούν το κεντρικό δελτίο του Μega.
Αυτά τα 9 χρόνια η Όλγα κράτησε με σταθερότητα, επάρκεια και νηφαλιότητα το τιμόνι στον τηλεοπτικό «αέρα». Διαχειρίστηκε ζητήματα τεράστιας σημασίας, τόσο σε εθνικό όσο και διεθνές επίπεδο. Και ευτύχησε να την επιλέξει ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, λίγο μετά την εκλογή του το 2012, για να της παραχωρήσει την πρώτη τηλεοπτική του συνέντευξη -γεγονός που επισημάνθηκε από όλα τα ΜΜΕ του πλανήτη.

Βεβαίως, στα 9 χρόνια έκανε και λάθη, αναμενόμενο δεν είναι; Για τα περισσότερα, όμως, δεν ευθυνόταν εκείνη αλλά ο διευθυντής της, δηλαδή εγώ.

Η αλήθεια είναι, επίσης, ότι η Όλγα πολεμήθηκε όσο ελάχιστοι στο δημοσιογραφικό σινάφι. Από τα πρώτα βήματά της ως κεντρική παρουσιάστρια -κι ας ήταν επί 25 χρόνια κορυφαία πολιτική συντάκτρια και παρουσιάστρια εκπομπών.

Τα περίφημα σαρδάμ της -στοιχείο που επισήμαινε την ανθρώπινη πλευρά της- έγιναν αντικείμενο λυσσαλέων συστηματικών επιθέσεων, που ενδύονταν τον μανδύα της δήθεν σάτιρας.

Φυσικά, ο στόχος ήταν πάντα ο ίδιος: η τεράστια απήχηση του κεντρικού δελτίου του Μega.

Τους τελευταίους μήνες χρειάστηκε τρεις φορές να ζητήσω δημόσια να μπει τέλος στον επιχειρούμενο «κανιβαλισμό» της. Ακόμη και όταν χρειάστηκε να λείψει στο εξωτερικό για να είναι κοντά στο παιδί της, σε μια δύσκολη στιγμή του, δεχόταν επιθέσεις.

Ας είναι. Η ίδια έδωσε την απάντησή της και με τον τρόπο που διαχειρίστηκε το αντίο της.
Εγώ, που πριν από 9 χρόνια, μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, της είχα ζητήσει να αναλάβει την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου -πράγμα που θα έκανε για πρώτη φορά- θέλω και δημοσίως να της πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλα».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης