Αυτοί είναι οι «σύντροφοι» του Μαζιώτη

Αυτοί είναι οι «σύντροφοι» του Μαζιώτη

Η Αντιτρομοκρατική οργώνει τη χώρα για να εντοπίσει την Πόλα Ρούπα και τους «υπαρχηγούς» του τρομοκράτη - Συνεχίζονται οι έρευνες σε Αττική, Φθιώτιδα και κεντρική Πελοπόννησο - Γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα αναζητούνται στο κρησφύγετο του Αμαρουσίου

Αυτοί είναι οι «σύντροφοι» του Μαζιώτη
Στη δημοσιότητα έδωσε σήμερα η Ελληνική Αστυνομία φωτογραφίες από ληστείες και στοιχεία ταυτότητας του Νίκου Μαζιώτη, του συντρόφου του Γιώργου Πετρακάκου, καθώς και τεσσάρων ακόμα συνεργών τους. 

Συγκεκριμένα, εκτός από τα στοιχεία του Μαζιώτη, που έχει στα χέρια της η Αστυνομία, αναζητά τον στενό συνεργάτη του αρχιτρομοκράτη, Γιώργο Πετρακάκο, αγνώστου πατρός και της Γεωργίας, ο οποίος γεννήθηκε στην Αγία Παρασκευή Αττικής στις 08 Μαΐου του 1979. Ακόμα, έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τέσσερα ακόμη άτομα τα οποία φέρονται να είναι συνεργάτες του Ν. Μαζιώτη και συμμετείχαν σε ληστείες σε υποκαταστήματα τραπεζών στην Ακράτα και Κλειτορία Αχαΐας.

Δώδεκα φωτογραφίες του Νικόλαου Μαζιώτη με αλλoιωμένα τα χαρακτηριστικά του, από τις οποίες οι τέσσερις πρώτες προέρχονται από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας, την 10-03-2014 και οι επόμενες τέσσερις από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα, την 25-07-2013
Κλείσιμο














Εννέα φωτογραφίες του Γεωργίου Πετρακάκου, από τις οποίες οι τέσσερις πρώτες προέρχονται από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας, την 20-12-2012, οι τέσσερις επόμενες από την ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στα Μέθανα, την 25-07-2013 και η τελευταία από το δελτίο της αστυνομικής του ταυτότητας που είχε εκδοθεί το 2007.








Συνεχίζονται οι έρευνες και οι έφοδοι

Στο μεταξύ συνεχίζονται, ήδη από το βράδυ της Παρασκευής, οι επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ για τον εντοπισμό τόσο των “υπαρχηγών” του Μαζιώτη, όσο και της συζύγου του Πόλας Ρούπα, αλλά και του οπλισμού της ομάδας. Στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής έχουν μπει συγκεκριμένες περιοχές σε Αττική, Φθιώτιδα και Πελοπόννησο.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες  πληροφορίες σε διαμέρισμα στα Καμένα Βούρλα όπου διέμενε ο Γιώργος Πετρακάκος, συνεργός του τρομοκράτη βρέθηκαν ένα πιστόλι και μικροποσότητα χασίς. 

Συγκεκριμένα, κλιμάκια της Αντιτρομοκρατικής με πάνοπλους αστυνομικούς κάνουν εφόδους σε:

- Καλαμάτα, και συγκεκριμένα στο πατρικό της Πόλας Ρούπα, όπου έκαναν φύλλο και φτερό όλους τους χώρους και προσήγαγαν τη μητέρα και την αδερφή της 45χρονης καταζητούμενης.

- Φθιώτιδα, σε σπίτι που φέρεται να σχετίζεται με τον 35χρονο Γιώργο Π, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης, ενώ στο παρελθόν έχει κατηγορηθεί για την κλοπή αυτοκινήτου που είχε χρησιμοποιηθεί στην απαγωγή του βορειοελλαδίτη βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά.

- Στην ευρύτερη περιοχή των Πατησίων, προκειμένου να εντοπίσουν, σύμφωνα με πληροφορίες, διαμέρισμα που ενδεχομένως κρύβει οπλισμό η οργάνωση.

- Σε Μαραθώνα και Γραμματικό, όπου φέρεται να υπήρχε σπίτι, μέσα στο οποίο κατασκευάζονταν τα αυτοκίνητα-«βόμβες» σε χτυπήματα του Επαναστατικού Αγώνα.

- Σε πόλεις της Πελοποννήσου, που φέρεται να αποτελούσαν τα εφαλτήρια για τις ληστείες της οργάνωσης.


Δώδεκα φωτογραφίες, που απεικονίζουν τρεις άγνωστους δράστες (συνεργούς των προαναφερομένων), οι οποίοι συμμετείχαν στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Ακράτα Αχαΐας, την 20-12-2012.











Η “μάχη” των ειδικών των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων
 
Την ίδια ώρα, αξιωματικοί των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων ψάχνουν σπιθαμή προς σπιθαμή το διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου στο Μαρούσι, για να εντοπίσουν DNA και δακτυλικά αποτυπώματα.

Σκοπός είναι να ταυτοποιηθούν, αν βρεθούν, νέα στοιχεία, που θα δείξουν ποιοι μπαινόβγαιναν στο διαμέρισμα του 5ου ορόφου στο Μαρούσι και θα ανοίξουν νέα μονοπάτια στις έρευνες.

Σε πρώτο χρόνο, αυτό που έχει, όπως λένε, εξαιρετική σημασία, είναι να εντοπιστούν πρόσωπα που θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν επιχειρησιακά αυτό που ο Μαζιώτης ετοίμαζε και να ανακόψουν οποιοδήποτε εγχείρημα της οργάνωσης μέσα στην καρδιά του καλοκαιριού, στο ζενίθ της τουριστικής περιόδου.


Τέσσερις φωτογραφίες, που απεικονίζουν άγνωστο δράστη (συνεργό των προαναφερομένων), ο οποίος συμμετείχε στην ένοπλη ληστεία σε υποκατάστημα τράπεζας στην Κλειτορία Αχαΐας, την 10-03-2014.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης