Η πρωινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ «έδωσε» τον Μαζιώτη

Η πρωινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ «έδωσε» τον Μαζιώτη

Οι αστυνομικοί έπεσαν πάνω στον επικηρυγμένο τρομοκράτη, την ώρα που έκαναν ελέγχους για την πρόληψη και την καταστολή της εγκληματικότητας, του παραεμπορίου, της διακίνησης ναρκωτικών και της παράνομης μετανάστευσης

Η πρωινή επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ «έδωσε» τον Μαζιώτη
Σαρώνουν τα στενά και τις πιάτσες μικροπωλητών από το πρωί οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ. αναγκάζοντας τους «επιχειρηματίες του δρόμου» να μαζέψουν άρον άρον τα πράγματά τους και να πάνε… σπίτια τους αφού δεν έχουν άδεια για να μπορούν να θεωρηθούν νόμιμοι μικροπωλητές. 

Η αστυνομική επιχείρηση με την κωδική ονομασία «Θησέας», δεν έχει αφήσει μέχρι στιγμής κανένα σημείο στο οποίο να μην έχει μπει σε διαδικασία ελέγχου προκειμένου να απομακρύνει όλους όσους δεν είναι νόμιμοι και δεν έχουν άδεια μικροπωλητή. Οι άντρες του «Θησέα» χτενίζουν την ευρύτερη περιοχή του Θησείου, της Ακρόπολης, του Βοτανικού, του Κεραμεικού και των Πετραλώνων και σκοπός τους είναι η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, του παρεμπορίου, της παράνομης μετανάστευσης, της διακίνησης ναρκωτικών και λοιπών αδικημάτων.



Κλείσιμο






Την ίδια ώρα οι μικροπωλητές αντιδρούν και απειλούν με παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο προκειμένου να βρουν το δίκιο τους, αφού όπως σημειώνουν δε φταίνε οι ίδιοι για το γεγονός ότι δεν έχουν άδεια στα χέρια τους. 







Ζητούν άμεση παρέμβαση του κράτους, προκειμένου να βρουν το δίκιο τους και να σταματήσει το καθεστώς της δικής τους δραστηριοποίησης με το άγχος των ελέγχων από την πλευρά της αστυνομίας, σύμφωνα με όσα λέει στο protothema.gr ο αντιπρόεδρος των παραδοσιακών συλλεκτών Μανιμάνης Μιχάλης.










Παράλληλα κραυγή αγωνίας ακούγεται από ανθρώπους που τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στην περιοχή που τους συναντήσαμε έξω από τον ηλεκτρικό σταθμό του Θησείου στην πλατεία Ασωμάτων οι οποίοι είναι σε απόγνωση για την επόμενη μέρα.





Οικογενειάρχες με υποχρεώσεις καθημερινές που δουλεύουν για το μεροκάματο. Πατεράδες που μεγάλωσαν τα παιδιά τους, ζουν την οικογένειά τους, σπουδάζουν τα παιδιά τους και δηλώνουν πως δε μπορούν να κάνουν κάτι άλλο γιατί απλά θα πεινάνε και οι ίδιοι και η οικογένειά τους. Χαρακτηριστική η περίπτωση του κ. Τζανή ο οποίος τα τελευταία περίπου 20 χρόνια είναι μικροπωλητής έξω ακριβώς από το σταθμό στο Θησείο. Όπως λέει στο protothema.gr, σήμερα  είναι μία δύσκολη μέρα για εκείνον,  γιατί αφενός δε θα βγάλει μεροκάματο αφετέρου, δε θα ξέρει πώς να γυρίσει σπίτι του και κυρίως ποια θα είναι η επόμενη ημέρα για εκείνον.







































































Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης