Σάμος: Παράτησαν στο λιμάνι για τρεις ώρες τις σορούς των δύο μεταναστών

Σάμος: Παράτησαν στο λιμάνι για τρεις ώρες τις σορούς των δύο μεταναστών

Αρνούνταν να τις παραλάβουν τα γραφεία τελετών γιατί δεν είχαν πληρωθεί από τον δήμο για το ναυάγιο της 5ης Μαΐου - Οι δυο σοροί ήταν σε σακούλες κάτω από τον ήλιο, μέσα στο σκάφος του λιμενικού

Σάμος: Παράτησαν στο λιμάνι για τρεις ώρες τις σορούς των δύο μεταναστών
Πρωτοφανείς εικόνες αντίκρισαν οι κάτοικοι στη Σάμο, λίγες ώρες μετά το τραγικό ναυάγιο σκάφους που μετέφερε μετανάστες, την Παρασκευή, 11 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά του νησιού. 



Κλείσιμο




Οι δυο σοροί, ενός άντρα και μιας γυναίκας, είχαν μπει σε σακούλες και παρέμειναν στο σκάφος του λιμενικού για περισσότερες από τρεις ώρες και κάτω από τον ήλιο.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του i-samos.gr τα γραφεία τελετών του νησιού αρνούνταν να τις παραλάβουν, αφού ακόμη δεν έχουν πληρωθεί τα έξοδα του ναυαγίου της 5ης Μαΐου και ο Λιμενάρχης της Σάμου κ. Νίκος Κωνσταντέλλης, απεγνωσμένα προσπαθούσε να βρει μια λύση.
 
Από την άλλη και το ΕΚΑΒ επίσης αρνούνταν να παραλάβει τα πτώματα, λόγω της πάγιας αρχής που υπάρχει να μην μεταφέρονται ήδη νεκροί με ασθενοφόρο.

Στις 6:10 το απόγευμα εμφανίστηκε η κινητή μονάδα του παραρτήματος της Ε.Ο.Δ. (Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης) Σάμου και μέλη της, φόρτωσαν και μετέφεραν τις σορούς στο Νοσοκομείο της Σάμου.

Πηγή: i-samos.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης