Ανακρίτριες-εισαγγελέας: Ο Κασιδιάρης διευθύνει και εκπαιδεύει τα μέλη της ΧΑ

Ανακρίτριες-εισαγγελέας: Ο Κασιδιάρης διευθύνει και εκπαιδεύει τα μέλη της ΧΑ

Με εντολή Μιχαλολιάκου, όπως λένε οι κ.κ. Κλάπα, Δημητροπούλου και ο κ. Ντογιάκος, ο προφυλακισμένος βουλευτής «διευθύνει, κατευθύνει, καθοδηγεί, εκπαιδεύει και καθορίζει πλαίσιο δράσης» - Τι λέει στην απολογία του ο Κασιδιάρης

Ανακρίτριες-εισαγγελέας: Ο Κασιδιάρης διευθύνει και εκπαιδεύει τα μέλη της ΧΑ
Για πολιτική δίωξη που έχει ως στόχο να υποκλαπούν οι ψήφοι της Χρυσής Αυγής έκανε λόγο στην απολογία του στις ανακρίτριες για το αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής ο Ηλίας Κασιδιάρης. Δεν κατάφερε όμως να δώσει πειστικές απαντήσεις όσον αφορά στην κατηγορία που αντιμετωπίζει για αυτό και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού. Ειδικότερα, στην απολογία του ο Ηλ. Κασιδιάρης αναφορικά με τα όπλα που βρέθηκαν στην κατοχή του αναφέρει ότι χρησιμοποιούσε ο ίδιος το ένα από αυτά ως αθλητής σκοποβολής ενώ το άλλο άνηκε στον πατέρα του. Αναφέρει ότι δεν πρέπει να προφυλακιστεί διότι εκπροσωπεί το τρίτο κόμμα στη Βουλή μετά την προφυλάκιση των ηγετικών στελεχών του ναζιστικού κόμματος και επιμένει να μιλάει για πολιτική δίωξη σε βάρος του.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την απολογία του Ηλία Κασιδιάρη στις ανακρίτριες


Την ίδια ώρα στο φως έρχεται το σκεπτικό των ανακριτριών Ιωάννας Κλάπα και Μαρίας Δημητροπούλου και του εισαγγελέα Ισίδωρου Ντογιάκου βάση του οποίου ο Ηλίας Κασιδιάρης κρίθηκε προφυλακιστέος. Μέσα σε 26 σελίδες ανακρίτριες και εισαγγελέας εξηγούν γιατί προφυλάκισαν τον Ηλ. Κασιδιάρη, επικαλούμενοι μεταξύ άλλων το γεγονός ότι έχει «πρωταγωνιστήσει» σε βάια επεισόδια όπως η επίθεση με χαστούκι στη βουλευτή του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη.
Κλείσιμο

Στο σκεπτικό ανακριτριών και εισαγγελέα αναφέρεται ότι ο Ηλίας Κασιδιάρης είναι το δεξί χέρι του Νίκου Μιχαλολιάκου και είναι υπεύθυνος για την εκπαίδευση των στελεχών του ναζιστικού κόμματος. Ακόμη στο σκεπτικό αναφέρεται πως κατηγορούμενος βουλευτής, κατείχε όπλα με σκοπό τη διακίνησή τους στα μέλη και στα στελέχη της Χρυσής Αυγής.

Αναφέρεται χαρακτηριστικά στο σκεπτικό: «Ανήκει στην στενή ηγετική ομάδα δίπλα στον αρχηγό από το 2011 ως υπεύθυνος κομματικής ιδεολογίας και εκπαίδευσης στελεχών, αξίωμα που του απονεμήθηκε από τον ίδιο τον Νίκο Μιχαλολιάκο. Διευθύνει, κατευθύνει, καθοδηγεί, εκπαιδεύει και καθορίζει πλαίσιο δράσης».

Ακόμη, ανακρίτριες και εισαγγελέας επισημαίνουν: «Ο κατηγορούμενος, όπως και οι λοιποί συγκατηγορούμενοι του κατείχαν τα όπλα αυτά με σκοπό τη διακίνησή τους στα μέλη και στα στελέχη της Χρυσής Αυγής, τα οποία εξασκούνται στη χρήση πυροβόλων όπλων, όχι μεμονωμένα και ατομικά, αλλά στα πλαίσια της ένταξής τους στην οργάνωση, προκειμένου να είναι ανά πάσα στιγμή εκπαιδευμένοι προς επίδειξη δύναμης και ισχύος, ενώ πολλοί εξ' αυτών έχουν ήδη καταληφθεί να κατέχουν παράνομα κάθε είδους όπλα».

Διαβάστε εδώ το σκεπτικό βάση του οποίου οδηγήθηκε στη φυλακή ο Ηλ. Κασιδιάρης


Συνήγορος Κασιδιάρη: «Ας κρίνει ο κόσμος ...»

Σε δήλωσή του ο κ. Νίκος Αντωνιαδής συνήγορος του Ηλία Κασιδιάρη με αφορμή την προφυλάκισή του εντολέα του χθες Πέμπτη αναφέρει: «Δημοσιοποιώ κατόπιν εντολής του κ. Ηλία Κασιδιάρη, την απολογία του ενώπιον των ειδικών ανακριτριών, καθώς και τις ενσωματωμένες στο απολογητικό υπόμνημά του σελίδες της πραγματογνωμοσύνης που κατέθεσε, με την οποία καταρρίπτεται ο φαιδρός μύθος της κακουργηματικής οπλοκατοχής, για να αποδείξει ότι αποδόμησε πλήρως τη σαθρή σε βάρος του κατηγορία, η οποία κατασκευάστηκε με μοναδικό σκοπό να υπάρξει η δικονομική δυνατότητα στις ανακρίτριες και τον εισαγγελέα να τον προφυλακίσουν.

Το "σκεπτικό" του εντάλματος προσωρινής κράτησης, το οποίο συντάχθηκε σε ελάχιστα λεπτά της ώρας, γεγονός που γεννά εύλογες απορίες για τον πραγματικό χρόνο σύνταξής του, κατά τον εντολέα μου, νομοτελειακά συναγωνίζεται σε φαιδρότητα την σε βάρος του κατηγορία: τα περί βίαιου χαρακτήρα καθώς και οι αναφορές σε μεμονωμένα περιστατικά, τα οποία, όμως, θα κριθούν από τη Δικαιοσύνη αυτοτελώς, και για τα οποία, άλλωστε, ουδεμία ερώτηση δέχθηκε, ως έδει, εφόσον ανακρίτριες και εισαγγελέας ομόφωνα αποφάσισαν την προφυλάκισή του στηριζόμενοι και επικαλούμενοι αυτά (ώστε η απόφαση της προφυλάκισης αυταποδείκτως ήταν προειλημμένη), δεν αποτελούν παρά απαράδεκτα προσχήματα για να δικαιολογηθεί η πρωτοφανής προσωρινή κράτηση, για μία κατηγορία, σύμφωνα με την οποία, ο κ. Κασιδιάρης, με ένα όπλο του πατέρα του και ένα όπλο δικό του, με το οποίο ασκείτο στο άθλημα της σκοποβολής, εγγεγραμμένος ων στην Ελληνική Ομοσπονδία από το έτος 2000, και για τα οποία είχαν εκδοθεί νόμιμες άδειες και ήταν καταχωρημένα στα ονόματά τους, υποτίθεται ότι τροφοδοτούσε την "εγκληματική οργάνωση" για την εξόντωση των "πολιτκών και φυλετικών εχθρών της".

Για να το καταλάβει ο κόσμος: με δύο μόλις όπλα (το ένα, δε, του πατέρα του), και τα οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία δεν έχουν χρησιμοποιηθεί ποτέ σε καμία αξιόποινη πράξη, ο κ. Κασιδιάρης εσκόπευε να εξοντώσει τους εχθρούς της Χρυσής Αυγής, σκοπεύοντας, ταυτοχρόνως, με την πρώτη χρήση αυτών, να ... συλληφθεί πάραυτα, αφού τα φυσίγγια έφεραν την υπογραφή ... "Ηλίας Κασιδιάρης".

Προφανώς έτσι θεωρούν οι ανακρίτριες και ο εισαγγελέας ότι λειτουργεί το οργανωμένο έγκλημα: με όπλα με άδειες στο όνομα των ... εγκληματιών ... Και όμως: με αυτά και με αυτά ένας άνθρωπος οδηγήθηκε στις Φυλακές. Ο κόσμος ας κρίνει.».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης