Στενότερη συνεργασία σε θέματα ασφαλείας αποφάσισαν Κύπρος και ΗΠΑ

Στενότερη συνεργασία σε θέματα ασφαλείας αποφάσισαν Κύπρος και ΗΠΑ

Θα διερευνηθούν οι δυνατότητες για αντιμετώπιση σύγχρονων απειλών όπως η τρομοκρατία, η διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής και άλλες μορφές ασύμμετρων απειλών

Στενότερη συνεργασία σε θέματα ασφαλείας αποφάσισαν Κύπρος και ΗΠΑ
Η βούληση της Κύπρου και των ΗΠΑ να προχωρήσουν σε διάλογο για ενίσχυση της συνεργασίας στον τομέα της θαλάσσιας ασφάλειας, εκφράστηκε κατά τη διάρκεια συνάντησης την Παρασκευή του Κύπριου υπουργού Άμυνας Χριστόφορου Φωκαΐδη με τον αναπληρωτή υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα Ευρώπης και ΝΑΤΟ James Townsend και την αναπληρώτρια υφυπουργό Εξωτερικών, αρμόδια για θέματα Ευρωπαϊκών και Ευρασιατικών Υποθέσεων Amanda Sloat.

Αποφασίστηκε επίσης να διερευνηθούν οι δυνατότητες για αντιμετώπιση σύγχρονων απειλών όπως η τρομοκρατία, η διάδοση όπλων μαζικής καταστροφής και άλλες μορφές ασύμμετρων απειλών. Την αμερικανική αντιπροσωπεία συνόδευε ο πρέσβης των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής στην Κύπρο.

Ο κ. Φωκαΐδης εξέφρασε τη θέση της Κυπριακής Κυβέρνησης για ενίσχυση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, τόσο σε διμερές, όσο και σε πολυμερές επίπεδο με στόχο ειδικότερα την προώθηση της ειρήνης, της ασφάλειας και της σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης