Δύο νεκροί μετανάστες στη Σάμο - Φόβοι για την τύχη 20 αγνοουμένων

Δύο νεκροί μετανάστες στη Σάμο - Φόβοι για την τύχη 20 αγνοουμένων

Επέβαιναν σε λέμβο που βυθίστηκε στη θαλάσσια περιοχή δέκα ναυτικά μίλια από το Καρλόβασι

Δύο νεκροί μετανάστες στη Σάμο - Φόβοι για την τύχη 20 αγνοουμένων
Δύο νεκρούς μετανάστες ανέσυραν οι Αρχές κατά τη διάρκεια της επιχείρησης διάσωσης μεταναστών ανοιχτά της Σάμου, μετά τη βύθιση της λέμβου στην οποία επέβαιναν.

Σύμφωνα με το
i-samos.gr, στις 11:15, 10 ναυτικά μίλια βορειοανατολικά του Καρλοβάσου, η βάρκα ανετράπη και παραπλέον ιστιοφόρο ειδοποίησε μέσω του 112 τις αρχές.

Μέχρι στιγμής έχουν διασωθεί 15 άτομα και συγκεκριμένα 13 από σκάφος του Λιμενικού και δύο από τουρκική ακταιωρό.

Ωστόσο, αν και ακόμη δεν έχει αποσαφηνιστεί πόσα άτομα επέβαιναν στη λέμβο, οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως αγνοούνται άλλοι 20 άνθρωποι.
Κλείσιμο

Στην περιοχή έχουν φτάσει τέσσερα πλωτά του Λιμενικού Σώματος, ένα σούπερ πούμα, ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, ένα ναυαγοσωστικό και σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ στην επιχείρηση συμμετέχουν και παραπλέοντα σκάφη.

Οι σοροί των άτυχων μεταναστών και οι διασωθέντες μεταφέρθηκαν με πλωτά του Λιμενικού και με Σούπερ Πούμα στο λιμάνι της Χίου και στο Βαθύ της Σάμου.

Επίσης, δύο μετανάστες έχουν μεταφερθεί στα νοσοκομεία της Σάμου και της Χίου, ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστές περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στην κατάσταση της υγείας τους.

Σημειώνεται ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί νοτιάδες, εντάσεως 5-6 μποφόρ, οι οποίοι δυσχεραίνουν το έργο των σωστικών συνεργείων.




 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης