Τρίκαλα: Έκαναν 53 διαρρήξεις με οδηγίες μέσα από τη φυλακή!

Τρίκαλα: Έκαναν 53 διαρρήξεις με οδηγίες μέσα από τη φυλακή!

Ως τώρα έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος επτά μελών της σπείρας, που είναι όλοι Έλληνες 

Τρίκαλα: Έκαναν 53 διαρρήξεις με οδηγίες μέσα από τη φυλακή!
Με τηλεφωνήματα μέσα από τη φυλακή όπου κρατείται κινούσε τα νήματα της συμμορίας του ένας 60χρονος, καθοδηγώντας τους συνεργούς του στη διάπραξη 38 διαρρήξεων σε σπίτια και τριών σε χρηματοκιβώτια εταιρειών και κοινωφελών ιδρυμάτων που έγιναν από τον Ιούνιο του 2013 ως τον περασμένο Φεβρουάριο στην ευρύτερη περιοχή των Τρικάλων με λεία 180.000 ευρώ!

Ως τώρα έχει σχηματιστεί δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για ένταξη, διεύθυνση και παροχή ουσιωδών πληροφοριών σε εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες κλοπές και πλαστογραφία σε βάρος επτά μελών της σπείρας, που είναι όλοι Έλληνες μεταξύ 23 και 79 χρόνων. Ωστόσο, ο ακριβής αριθμός των συνεργών τους παραμένει άγνωστος και η έρευνα της Ασφαλείας Τρικάλων συνεχίζεται.

Εκτός του 60χρονου, αρχηγικό ρόλο στην οργάνωση είχαν άλλοι δυο επίσης κρατούμενοι σε σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας ηλικίας 31 και 29 χρόνων που, όταν έλειπε ο «εγκέφαλος», καθοδηγούσαν τους υπόλοιπους παραμένοντας στα αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού με τα οποία έφταναν στη Θεσσαλία από την Θεσσαλονίκη. Μάλιστα, έκλεβαν πινακίδες κυκλοφορίας από  Ι.Χ. φορτηγά για να μην εντοπίζονται. Συνολικά, εξιχνιάστηκαν  12 τέτοιες κλοπές. Για την επικοινωνία τους χρησιμοποιούσαν αποκλειστικά κινητά που ήταν καταχωρημένα σε ανύπαρκτα στοιχεία και άλλαζαν ανά τακτά χρονικά διαστήματα. 

Κλείσιμο
Τα μέλη της σπείρας, που έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για κλοπές, έκλεβαν κυρίως χρήματα και χρυσαφικά και σπάνια φορητούς  υπολογιστές, κινητά και κυνηγετικά όπλα. Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Τρικάλων, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για την εξιχνίαση και άλλων κλοπών και την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας των αγνώστων συνεργών τους. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης