Εξαπατούσαν επιχειρηματίες και τους έταζαν χρήματα από το ΕΣΠΑ

Εξαπατούσαν επιχειρηματίες και τους έταζαν χρήματα από το ΕΣΠΑ

Πρόκειται για έναν 53χρονο, πρώην υπάλληλο του υπουργείου Εργασίας και έναν 63χρονο πολιτικό μηχανικό

Εξαπατούσαν επιχειρηματίες και τους έταζαν χρήματα από το ΕΣΠΑ
Δύο άτομα συνελήφθησαν την Τετάρτη από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας οι οποίοι φέρονται ότι εξαπατούσαν επιχειρηματίες, με τη δήθεν προώθηση των διαδικασιών για την ένταξή τους σε χρηματοδοτούμενα προγράμματα του Αναπτυξιακού Νόμου (ΕΣΠΑ).

Σύμφωνα με την αστυνομία πρόκειται για έναν 53χρονο, πρώην υπάλληλο του υπουργείου Εργασίας, ο οποίος παρουσιαζόταν ως υπάλληλος του υπουργείου Ανάπτυξης και έναν 63χρονο πολιτικό μηχανικό.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για κατ’ επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατά συναυτουργία απάτες, απόπειρα απάτης και εκβίασης
Η εγκληματική τους δράση εντοπίζεται από το 2011, ενώ στην ίδια υπόθεση εμπλέκεται και ένας 48χρονος ημεδαπός, ο οποίος κατηγορείται για άμεση συνέργεια σε απάτη.
Κλείσιμο
Μέχρι στιγμής, όπως αναφέρει η αστυνομία έχουν εξιχνιαστεί δεκαεπτά υποθέσεις εξαπάτησης επιχειρηματιών, με το συνολικό παράνομο κέρδος των δραστών να ανέρχεται στις 269.100 ευρώ.

Η διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία επιχειρηματία για εξαπάτηση σε βάρος του μέσω δήθεν προώθησης αίτησης και του σχετικού φακέλου για ένταξη της εταιρείας του σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα του Αναπτυξιακού Νόμου (Ε.Σ.Π.Α.).

Μέχρι σήμερα, έχουν εξιχνιαστεί πλήρως τα παρακάτω:
- Περίπτωση εταιρείας, η οποία έχει τη διαχείριση ξενοδοχειακών συγκροτημάτων στη Ζάκυνθο, κατά την οποία το χρονικό διάστημα από τον Ιούλιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2013, απέσπασαν τμηματικά το χρηματικό ποσό των (125.000) ευρώ, για την έγκριση επενδυτικών προγραμμάτων, με επιδότηση ύψους (97.545.000) ευρώ.

- Περίπτωση επιχειρηματιών στην Αχαΐα, από τους οποίους απέσπασαν τμηματικά, το δεύτερο τρίμηνο του έτους 2014, το χρηματικό ποσό των (6.900) ευρώ, υποσχόμενοι την ένταξη της υπό ίδρυσης επιχείρησής τους, σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα επιδότησης ύψους (300.000) ευρώ.

- Περίπτωση επιχειρηματιών στην Εύβοια, από τους οποίους απέσπασαν τμηματικά το χρηματικό ποσό των (10.900) ευρώ, προκειμένου να ενταχθεί η επιχείρησή τους, εμπορίας και πώλησης ελαιόλαδου στο εσωτερικό και εξωτερικό, σε υποτιθέμενο χρηματοδοτικό πρόγραμμα του Αναπτυξιακού Νόμου (ΕΣΠΑ), ύψους (80.000) ευρώ.

- Περίπτωση εταιρείας στη Χαλκίδα, κατά την οποία, το έτος 2011 απέσπασαν τμηματικά από τους επιχειρηματίες το χρηματικό ποσό των (20.000) ευρώ, παρουσιάζοντας ψευδώς τη δυνατότητα ένταξης της ανωτέρω επιχείρησης σε χρηματοδοτικά προγράμματα του αναπτυξιακού Νόμου (ΕΣΠΑ), ύψους από (100.000 - 185.000) ευρώ.

- Περίπτωση εταιρείας στην Αττική, κατά την οποία απέσπασαν από τους ιδιοκτήτες της το χρηματικό ποσό των (13.000) ευρώ, παρουσιάζοντας ψευδώς την δυνατότητα ένταξης της εταιρείας σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του αναπτυξιακού Νόμου (ΕΣΠΑ).

- Περίπτωση επιχειρηματία - ιδιοκτήτη καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος, στο Αιγάλεω Αττικής, κατά την οποία, το έτος 2011 απέσπασαν από τον ίδιο το χρηματικό ποσό των (10.800) ευρώ, ισχυριζόμενοι ψευδώς ότι έχουν την δυνατότητα να εντάξουν την επιχείρησή του σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα του αναπτυξιακού Νόμου (ΕΣΠΑ).

Οι συλληφθέντες με την κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν σήμερα το απόγευμα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Οι αστυνομικές έρευνες βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη για να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δράσης και η τυχόν συμμετοχή τους σε άλλες παρόμοιες υποθέσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης