Σαμαρά και Στουρνάρα τίμησε το Άσυλο Ανιάτων

Σαμαρά και Στουρνάρα τίμησε το Άσυλο Ανιάτων

Για τον πρωθυπουργό το βραβείο παρέλαβε η σύζυγός του Γεωργία

Σαμαρά και Στουρνάρα τίμησε το Άσυλο Ανιάτων
Τους ανθρώπους και τους φορείς που συμπαραστάθηκαν στον δύσκολο αγώνα που δίνει για την επιβίωσή του βράβευσε το Άσυλο Ανιάτων, ένα από τα παλαιότερα φιλανθρωπικά ιδρύματα της χώρας.

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης αλλά κι αισιοδοξίας για το μέλλον του Ασύλου η πρόεδρος κυρία Ιωάννα Ηλιάδη ευχαρίστησε όλους όσοι βοήθησαν το ίδρυμα στη δύσκολη συγκυρία των τελευταίων ετών όπου βρέθηκε αντιμέτωπο με πολλά οικονομικά προβλήματα και παρέδωσε πέντε βραβεία σε ισάριθμους ανθρώπους που είχαν καταλυτικό ρόλο σε αυτήν την προσπάθεια, αρχής γενομένης από την σύζυγο του Πρωθυπουργού, κυρία Γεωργία Σαμαρά.

Παρότι διακρίνεται για την αθόρυβη αλλά πάντα ουσιαστική στάση και συμβολή της σε ό,τι σχετίζεται με τη φιλανθρωπία, στην προκειμένη περίπτωση η κυρία Σαμαρά δεν παρέλαβε το βραβείο για την δική της προσφορά, αλλά για λογαριασμό του… συζύγου της, κ. Αντώνη Σαμαρά.

Τη συμβολή του Πρωθυπουργού όπως και των άλλων τεσσάρων συμπαραστατών του Ασύλου Ανιάτων, δηλαδή του Καναδού Πρέσβη κ. Ρόμπερτ Πεκ, του πρώην υπουργού Οικονομικών και νυν προέδρου της Τράπεζας της Ελλάδος κ. Ιωάννη Στουρνάρα, του Γενικού Διευθυντή του ΣΕΒ κ. Άκη Σκέρτσου και της κυρίας Ξένια Παπασταύρου, ιδρυτικού μέλους της φιλανθρωπικής οργάνωσης «Μπορούμε!», εξήρε η κυρία Ηλιάδη. Στους τιμηθέντες δόθηκαν μικρά τεχνουργήματα από τους περιθαλπόμενους σε ένδειξη αγάπης και τιμής. 

Στην ομιλία της, η κα Ιωάννα Ηλιάδη υπογράμμισε το νέο νομοθετικό πλαίσιο για την εξυγίανση του Ιδρύματος, για το οποίο τόνισε ότι «εξασφαλίζει πλήρη διαφάνεια και έλεγχο της διαχείρισης και αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Ιδρύματος  μέσω της εποπτείας της ΕΤΑΔ Α.Ε., διασφαλίζει πλήρως τις θέσεις εργασίας, με την αναπροσαρμογή του μισθολογικού κόστους, στη βάση των επιπέδων των φορέων της γενικής Κυβέρνησης, όπως θα προβλέπεται  στο Σχέδιο Εξυγίανσης».
Κλείσιμο

Επεσήμανε επιπλέον, ότι στο νέο νομοθετικό πλαίσιο «υπάρχει πρόνοια για ευνοϊκή ρύθμιση των χρεών προς το δημόσιο και τους ασφαλιστικούς φορείς σε βάθος χρόνου, καθώς και ότι ανεστάλησαν οι ποινικές διώξεις των μελών του Δ.Σ. για τα χρέη αυτά».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης