Ολοκληρώθηκε η παρέλαση του 10ου Athens Pride

Ολοκληρώθηκε η παρέλαση του 10ου Athens Pride

Η διοργάνωση, με σύνθημα «Οικογενειακή υπόθεση», ξεκίνησε από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Κλαυθμώνος, με εργαστήρια πλακάτ, ζωγραφκή και face painting

Στήνουν «καρτέρι» στα σπίτια και ληστεύουν διανομείς φαγητού!
Ολοκληρώθηκε η παρέλαση του 10ου Athens Pride
Σε εξέλιξη είναι οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του 10ου Athens Pride, στο οποίο συμμετέχει πλήθος κόσμου, που λέει «όχι» στις διακρίσεις σε βάρος Λεσβιών, Ομοφυλόφιλων, Αμφιφυλοφίλων και Τρανσέξουαλ (ΛΟΑΤ).

Η διοργάνωση, με σύνθημα «Οικογενειακή υπόθεση», ξεκίνησε από νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία Κλαυθμώνος, με εργαστήρια πλακάτ, ζωγραφκή και face painting. 

«Η μάχη των δικαιωμάτων κάθε μέρα κερδίζεται. Υπάρχουν οπισθοχωρήσεις καθώς έχουν σηκώσει κεφάλι οι δυνάμεις του μίσους. Θα τους πολεμήσουμε μαζί», τόνισε ο δημαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης κηρύσσοντας την έναρξη της διοργάνωσης.

Κλείσιμο
Το φετινό Athens Pride στηρίζουν επίσης 11 πρεσβείες στην Ελλάδα, των ΗΠΑ, της Ολλανδίας, της Ιρλανδίας, της Μ. Βρετανίας, της Νορβηγίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας, της Δανίας και του Καναδά.

«Το φετινό θέμα του Athens Pride έναι πολύ σημαντικό καθώς η ισότητα των διαφορετικών μορφών της σύγχρονης οικογένειας είναι αναγκαία. Στην Αγγλία ο θεσμός του γάμου ισχύει για όλους»., υπογράμμισε μιλώντας στο ΑΜΠΕ ο πρέσβης της Βρετανίας στην Ελλάδα, Τζον Κίτμερ.
«Η Πρεσβεία του Καναδά στηρίζει τη διοργάνωση γιατί πιστεύουμε στην αξιοπρέπεια για όλους και τα ίσα διακιώματα ανεξάρτητα από σεξουαλικό προσανατολίσμό και φύλο» επεσήμανε ο πρέσβης του Καναδά, Ρομπερ Πεκ.

«Ολα τα άτομα ανεξαρτήτως φύλου πρέπει να έχουν το δικαίωμα να μεγαλώσουν τα παιδιά τους όπως και όλοι οι άλλοι. Πρόκειται για μια συζήτηση που δεν είναι εύκολη αλλά είναι δυνατόν να γίνει. Στην Ολλανδία παλέψαμε για αυτή τη συζήτηση και στο τέλος την κάναμε δυνατή», είπε από την πλευρά του ο Ολλανδός πρέσβης Γιαν Βερστεέγκ.

Το απόγευμα του Σαββάτου πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη παρέλαση στο κέντρο, η οποία κατέληξε στην πλατεία Κλαυθμώνος όπου πραγματοποιείται πάρτι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης