Απαραίτητη πλέον η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για τους λογοθεραπευτές

Απαραίτητη πλέον η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για τους λογοθεραπευτές

Ολοκληρώνεται μια διαδικασία που είχε ξεκινήσει από το 2002

Απαραίτητη πλέον η άδεια ασκήσεως επαγγέλματος για τους λογοθεραπευτές
Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος αποκτούν οι λογοθεραπευτές. Ο υφυπουργός Υγείας, κ. Αντώνης Μπέζας υπέγραψε το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος με το οποίο καθορίζεται το πλαίσιο χορήγησης της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος λογοθεραπευτή και ρυθμίζονται οι όροι, τα κριτήρια και οι προϋποθέσεις για την απόκτησή της.
 
Συγκεκριμένα, για την άσκηση του επαγγέλματος του λογοθεραπευτή απαιτείται  πτυχίο του Τμήματος Λογοθεραπείας της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας και Πρόνοιας των ΤΕΙ ή αντίστοιχο αναγνωρισμένο πτυχίο του εξωτερικού ή απόφαση αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων σύμφωνα με το Π.Δ. 38/2010. Προβλέπονται επίσης  διατάξεις για αυτούς που έχουν σχετικά προσόντα μέχρι την έκδοση του Π.Δ..
 
Σε ανακοίνωσή του ο κ. Μπέζας επισημαίνει ότι με το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος ολοκληρώνεται μια διαδικασία που εκκρεμεί από το 2002. «Με δεδομένο ότι οι λογοθεραπευτές παρέχουν υπηρεσίες σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, με τη θέσπιση για πρώτη φορά άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από επαγγελματίες με αποδεδειγμένη κατάρτιση, προστατεύεται η συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελματιών, διασφαλίζεται η δημόσια υγεία καθώς και η προσφορά καλυτέρων υπηρεσιών στους πολίτες» αναφέρει ο υφυπουργός.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης