«Θέλω να γίνω ιερέας» δήλωσε ο φοιτητής που μαχαίρωσε τον 16χρονο

«Θέλω να γίνω ιερέας» δήλωσε ο φοιτητής που μαχαίρωσε τον 16χρονο

«Ουδείς αναμάρτητος» υποστήριξε στην απολογία του ο κατηγορούμενος φοιτητής Θεολογίας

«Θέλω να γίνω ιερέας» δήλωσε ο φοιτητής που μαχαίρωσε τον 16χρονο
Μετανιωμένος για τις πράξεις του - «ουδείς αναμάρτητος» όπως χαρακτηριστικά μάλιστα είπε ο ίδιος - δήλωσε ενώπιον δικαστών και ο ενόρκων, ο φοιτητής Θεολογίας Γιώργος Αποστολόπουλος, ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση σε 16χρονο μαθητή πριν από περίπου ένα χρόνο, έξω από το σχολείο του στο Παλαιό Φάληρο.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο κατηγορούμενος μαζί με ένα φίλο του χτύπησαν το μαθητή με μαχαίρι στο πρόσωπο και του έκοψαν τη μύτη (η οποία επανήλθε στη θέση της μετά από εγχείρηση) και στη συνέχεια του κατάφεραν χτύπημα λίγα χιλιοστά αριστερά της καρωτίδας. Ο 16χρονος δέχθηκε την επίθεση των δυο νεαρών - που φέρονται ως υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής, επειδή είχε εκφράσει τα αντιφασιστικά του πιστεύω στην ερωτική φίλη τού Γ. Αποστολόπουλου και συμμαθήτριά του.

Σήμερα, στη δίκη -που βρίσκεται σε εξέλιξη- ο κατηγορούμενος απολογήθηκε και ζήτησε συγνώμη από το θύμα και την οικογένειά του, υποστηρίζοντας ότι ο νεαρός μαθητής τον προκάλεσε αποκαλώντας τον «φασίστα και ναζιστικό γουρούνι».

Κλείσιμο
«Όντως η κατάσταση είχε ξέφυγε, είμαι αδικαιολόγητος και ανώριμος» είπε ξεκινώντας την απολογία του ο κατηγορούμενος για να υποστηρίξει στη συνέχεια πως «ο Γολγοθάς» -όπως χαρακτηριστικά ανέφερε- ξεκίνησε όταν η ερωτική φίλη του φόρεσε μια μπλούζα της Χρυσής Αυγής. Ανέφερε ο κατηγορούμενος: «Είχαμε πάει για καφέ κι ένα κόμμα, η Χρυσή Αυγή, έκανε δράση στην πλατεία της Νέας Σμύρνης. Πέρασε μια κοπέλα και μας την έδωσε δωρεάν
μέσα σε νάιλον σακούλα. Της λέω, «Άρτεμις, κράτα τη για να με θυμάσαι. Από τη στιγμή που τη φόρεσε η Άρτεμις άρχισε ο Γολγοθάς. Της λέγανε ότι είναι με τον γκόμενο το φασίστα και με βρίζανε».

Ο κατηγορούμενος ανέφερε στην απολογία του ότι στο σχολείο της συντρόφου του υπήρχαν «κλίκες» και ότι η πλέον ηγετική ήταν αυτή του θύματος. «Ήταν ανήσυχα παιδιά κάνανε χρήση ναρκωτικών και ψιλοτραμπουκισμούς. Τα άτομα αυτά μάζευαν παιδιά και από άλλους χώρους» είπε ο κατηγορούμενος και υποστήριξε πως το θύμα έσπρωχνε και ενοχλούσε λεκτικά την κοπέλα του και ότι η διευθύντρια του σχολείου «κάλυπτε τα συγκεκριμένα άτομα για τους δικούς της σκοπούς, εξαιτίας των πολιτικών της πεποιθήσεων που ήταν ίδιες με αυτές της μάνας του θύματος».


«Τον ενοχλούσε ο έρωτας μας»
Ο Γ. Αποστολόπουλος στην απολογία του ανέφερε πως ο 16χρονος μαθητής ενοχλούσαν από τη σχέση που εκείνος διατηρούσε με τη συμμαθήτριά του. «Είχε αρρωστημένο πάθος μαζί της τα είχαν πριν δύο χρόνια για μία εβδομάδα (!) Από τότε που τα έφτιαξε μαζί μου, όταν δεν έπιανε το χρυσαυγίτης λέγανε διάφορα, βρίζανε τη μάνα μου. Ήμουν φοβισμένος. Είχε συγκεντρώσει κόσμο γύρω του, παλιά ήταν και πρόεδρος 15μελούς και ήταν στον αναρχικό χώρο. Όλες οι παρέες που κάνουνε χρήση ναρκωτικών δεν είναι και οι καλύτερες» είπε ο κατηγορούμενος.

Αναφερόμενος στο περιστατικό, ο Γ. Αποστολόπουλος ανέφερε πως ζήτησε από το 16χρονο να μιλήσουν, όμως εκείνος τον αποκάλεσε «φασίστα και γουρούνι». Σύμφωνα με τον ίδιο, τον έσπρωξε και παραπάτησε. «Όπως έπεσα, πήραν κάτι στα χέρια μου μάλλον γυαλί, γιατί τα βράδια κάθονται εκεί παρέες και πίνουν μπύρες και τα μπουκάλια τα κρατάνε για μολότοφ» ανέφερε και προσέθεσε: «Εκνευριστήκαμε και οι δύο, από εκείνον ξεκίνησε γιατί σήκωσε μια μεγάλη πέτρα και πήγε να μου την πετάξει στο κεφάλι. Μόλις έπιασα το γυαλί έπαθα μπλακ άουτ. Δεν θυμάμαι τίποτα. Είδα τον Φοίβο να κρατάει τη μύτη του και να τρέχει αίμα αλλά όχι πολύ».

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι δεν έβλεπε που χτύπαγε -όπως είπε- τον 16χρονο. «Ήταν μια μεγάλη ογκώδης πέτρα αυτή που κράταγε και ήταν έτοιμος να μου επιτεθεί. Αισθάνθηκα ότι απειλήθηκα» είπε χαρακτηριστικά.

Πρόεδρος: Δεν θυμάστε πώς έγιναν τα χτυπήματα και θυμάστε ότι κράταγε τη μύτη του; Γιατί δεν τον χτυπήσατε στα πόδια;
Κατηγορούμενος: Δεν είμαι κανένας προμελετημένος δολοφόνος. Όταν γίνεται μια συμπλοκή δεν έχω την εμπειρία να σκεφτώ. Η αστυνομία το μόνο που έκανε ήταν να με διασύρει στη γειτονιά και μετά με κράτησαν δέκα μέρες στα κρατητήρια της Κυψέλης. Ήμουν κι εγώ χτυπημένος
Πρόεδρος: Αυτά δεν τα είπατε ούτε στην αστυνομία ούτε στην ανάκριση... Γιατί φύγατε τρέχοντας μετά το συμβάν;
Κατηγορούμενος: Γιατί φοβήθηκα ότι θα βγει ο Φοίβος με δέκα άτομα και θα με... σαπακιάσουν στο ξύλο.


«Θέλω να γίνω ιερέας»
Μόνιμη επωδός στα χείλη του νεαρού κατηγορουμένου ήταν ότι θέλει να γίνει ιερέας και ότι και ο ίδιος και η οικογένειά του είναι θύματα. «Δεν ξέρω ποια ήταν η σοβαρότητα του τραύματος και κάποιοι καπηλεύτηκαν το γεγονός. Με απειλούσαν και με απειλούν γιατί τάχα είμαι Χρυσή Αυγή. Εγώ σπουδάζω Θεολογία, θέλω να γίνω ιερέας» ανέφερε χαρακτηριστικά

Πρόεδρος: Τα μηνύματα που ανταλλάσσατε με τη φίλη σας δεν δείχνουν ότι υπήρχε μεθόδευση;
Κατηγορημένος: Δείχνουν πόσο αφελής ήμουν. Ήθελα να το παίξω μάγκας στα μάτια της. Κάθε αγόρι προσπαθεί να δειχτεί στην κοπέλα του. Δεν πήγαινα για επαγγελματίας δολοφόνος, για ιερέας πήγαινα. Το συμβάν δεν έχει τη σημασία που του έχει αποδοθεί. Εγώ δεν είδα καμιά μύτη να κρέμεται. Ήμουν κι εγώ τραυματίας.

Πρόεδρος: Γιατί δεν μιλήσατε στους γονείς σας;
Κατηγορούμενος: Δεν έδωσα βάση καν. Έφυγε με ματωμένη μύτη κι εγώ με ματωμένο
χέρι. Έγινε καπήλευση. Δεν περίμενα ότι θα έβγαινε η μητέρα του δήθεν θύματος και θα μίλαγε για μαχαιροβγάλτες χρυσαυγίτες. Είχαμε ιερατικές πεποιθήσεις στην οικογένεια. Θύμα είμαι κι εγώ και η οικογένειά μου. Δεν ήταν τόσο βαριά τραυματισμένος για να ζητήσει βοήθεια. Εγώ έφυγα γιατί μπήκε στο σχολείο και νόμιζα ότι θα βγει με άλλους να με πλακώσουν στο ξύλο.
Εισαγγελέας: Αυτά που λέτε ουδεμία σχέση με τη λογική δεν έχουν. Δεν βοηθάτε λέγοντας δεν είδα τι έκανα...
Κατηγορούμενος: Υπήρχαν καθαρά συμμοριακά φαινόμενα στην γειτονιά μας. Εγώ δεν εξέφραζα το μίσος μου, ο Φοίβος το έκανε. Δεν είχα συνείδηση τι έκανα εκείνη την ώρα. Θόλωσα.

Εισαγγελέας: Λέτε ότι ήταν προληπτική άμυνα;
Κατηγορούμενος: Είμαι θύμα των περιστάσεων. Πάθαμε και οι δύο ότι μας άξιζε. Τη συνείδησή μου μια χαρά την έχω.
Δικαστής: Τι ακριβώς φοβόσασταν;
Κατηγορούμενος: Το θύμα και τις παρέες του με φόβιζαν οι ασχολίες τους. Κάπνιζαν ναρκωτικά σε δημόσια θέα. Πήγαιναν στο πάρκο που παίζανε παιδάκια και στρίβανε τσιγάρο σε χαρτί βιβλίου. Αυτό είναι τρομακτικό.

Ένορκος: Συμβαδίζει το μίσος με την ιεροσύνη που λέτε ότι θέλετε να ακολουθήσετε;
Κατηγορούμενος: Το μίσος μου για τον Φοίβο δεν ήταν μίσος ήταν απάθεια.
Ένορκος: Το Ευαγγέλιο όμως λέει ότι δεν πρέπει να λέμε ψέματα κι εσείς είπατε και πριν και μετά το περιστατικό.
Κατηγορούμενος: Ουδείς αναμάρτητος!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης