Εντολή Μηταράκη για απόλυση του συμβούλου του Enterprice Greece, Αλκιβιάδη Καλαμπόκη

Εντολή Μηταράκη για απόλυση του συμβούλου του Enterprice Greece, Αλκιβιάδη Καλαμπόκη

Βρήκανε προσωπικές δαπάνες του να έχουν ενταχθεί σε λογαρισμούς του ΟΠΕ - Τι οδήγησε επακριβώς στην ακύρωση διαγωνισμού προβολής και προώθησης ειδών ιχθυοκαλλιέργειας, απόφαση που είχε παρθεί μετά από παρατυπίες που διαπίστωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης

Τα νούμερα της AGΒ για την Τρίτη
Εντολή Μηταράκη για απόλυση του συμβούλου του Enterprice Greece, Αλκιβιάδη Καλαμπόκη
Εντολή απόλυσης (σ.σ. ΦΕΚ) του εντεταλμένου συμβούλου του Enterprice Greece και πρώην διευθύνοντως συμβούλου του ΟΠΕ Αλκιβιάδη Καλαμπόκη απέστειλε πριν από λίγη ώρα ο αρμόδιος υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Νότης Μηταράκης στον υπουργό Κωστή Χατζηδάκη, μετά και από σχετικές αποκαλύψεις μας. Πρόκειται για το αποτέλεσμα των πιέσεων που ο κ. Καλαμπόκης άσκησε ώστε ακυρωθέντας διαγωνισμός από τον κ. Μηταράκη για τις ιχθυοκαλλιέργειες ύψους 300 χιλ. ευρώ να προωθηθεί με τρόπο παράτυπο. Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Μηταράκης μετά από έρευνα που έκανε στις 5 Φεβρουαρίου αποφάσισε να ακυρώσει διαγωνισμό επικοινωνίας του Enterprice Greece καθώς διαπίστωσε παρατυπίες. Παρακάμπτωντας όμως τον προϊστάμενο υφυπουργό του ο κ. Καλαμπόκης υπέγραψε κατακύρωση του διαγωνισμού 14 ημέρες μετά και πίεσε προς την μεριά του συναρμόδιου υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για αυτή την παράτυπη δράση. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, παρά τις συντονισμένες πιέσεις που ασκούνται από επιχειρηματίες των ιχθυοκαλλιεργειών αυτή την ώρα, ο υπουργός Ανάπτυξης κ. Χατζηδάκης έχει αποφασίσει να αποπέμψει τον κ. Καλαμπόκη και για έναν πρόσθετο λόγο. Έρευνα ανεξάρτητων εκτιμητών στα οικονομικά του πρώην Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών δείχνει πως ο εν λόγω κρατικός λειτουργός χρησιμοποιούσε χρήματα του φορέα για να μεταβαίνει κάθε Σαββατοκύριακο στην ιδιαίτερη πατρίδα του (το νομό Λασιθίου) για να βλέπει την οικογένεια του και να παρακολουθεί την πορεία της ατομικής του επιχείρησης. 

Παράλληλα, το κλίμα έχει βαρύνει εξαιτίας της υποψηφιότητας του αδελφού του κ. Καλαμπόκη με το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη, την ιδια στιγμή που ο ίδιος ο κ. Καλαμποκης εμφανίζεται δημοσίως να στηρίζει την τοπική υποψηφιότητα της ΝΔ. Όμως ανεξάρτητα από  τα πολιτικά ζητήματα, ο κ. Καλαμπόκης ελέγχεται και για τη σχέση ΟΠΕ και της οικογενειακής του εταιρείας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης