Μαθητές ενημερώθηκαν για τους κινδύνους του διαδικτύου

Μαθητές ενημερώθηκαν για τους κινδύνους του διαδικτύου

Τα μυστικά της ασφαλούς πλοήγησης στο internet μετέφερε στα παιδιά ο Διοικητής της Υπηρεσίας Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης - Παρών και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας

Μαθητές ενημερώθηκαν για τους κινδύνους του διαδικτύου
Επίσκεψη  στη  Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος πραγματοποίησαν οι μαθητές  του 1ου Γενικού Λυκείου Υμηττού  προκειμένου  να ενημερωθούν για το ίντερνετ, τους κινδύνους και την ασφαλή πλοήγηση.

Ο διοικητής της υπηρεσίας, ταξίαρχος Μανώλης Σφακιανάκης,  συνομλίησε με τα παιδιά, ενώ στα γραφεία της ΓΑΔΑ βρέθηκε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας. Στόχος της επίσκεψης ήταν η πληροφόρηση των μαθητών, καθώς και των εκπαιδευτικών, για τη χρήση του Διαδικτύου και την ασφαλή πλοήγηση, ώστε να μπορέσουν να κατανοήσουν τόσο τις ευκαιρίες, όσο και τους κινδύνους που ελλοχεύουν με την ανάπτυξη και ταχύτατη διάδοση των νέων τεχνολογιών, απολαμβάνοντας παράλληλα τα πολλαπλά οφέλη του ψηφιακού κόσμου.

Αξίζει να τονισθεί πως  πραγματοποιούνται από εξειδικευμένους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ενημερώσεις και εκδηλώσεις σε σχολεία ανά την επικράτεια, μέσω της υιοθέτησης της τεχνολογίας των τηλεδιασκέψεων με παράλληλη σύνδεση σε πολλαπλά σημεία. Η τηλεδιάσκεψη γίνεται σε πραγματικό χρόνο και επιτρέπει να γίνει ομιλία, συζήτηση, με ερωτήσεις και απαντήσεις, από ομιλητές και ακροατές σε απόσταση.

Κλείσιμο

   
Ο κ. Νικός  Δένδιας απευθυνόμενους προς τους μαθητές ανέφερε πως« Το πρόβλημα είναι να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και να προστατέψουμε από τον κίνδυνο. Αναπτύξαμε μια καινούρια υπηρεσία τα τελευταία χρόνια, η οποία προσπαθεί να σας προστατέψει από τον κίνδυνο και να δημιουργήσει ένα πλαίσιο προστασίας, ώστε οι νέοι άνθρωποι να παίρνουν το καλό και κατά το δυνατόν να μην κινδυνεύουν από το κακό . Με μια βασική προϋπόθεση βέβαια: Χρειάζεται και η δική σας επαγρύπνηση.

Αν δεν είστε εσείς προσεκτικοί, ό,τι και να κάνει εδώ ο Ταξίαρχος, ό,τι και να κάνει η Ελληνική Αστυνομία, ό,τι και κάνει οποιοσδήποτε, δεν έχει αποτέλεσμα  Προσπαθεί, λοιπόν, να σας ευαισθητοποιήσει, να σας δείξει τους κινδύνους για να πάει το πράγμα μπροστά για μας. Είναι πολύ μεγάλη η χαρά που είσαστε εδώ μαζί μας - και εκφράζω και την Ελληνική Αστυνομία - με τους καθηγητές σας. ”. 



Ο ταξίαρχος  Μανώλης Σφακιανάκης αναπτύσσοντας τους κινδύνους του Διαδικτύου και εστιάζοντας στο ζήτημα της παιδικής πορνογραφίας, τόνισε: «Πρέπει να γνωρίζετε ότι το υπουργείο και ειδικά ο κ. Δένδιας και ο Αρχηγός, δίνουν μεγάλη έμφαση στο κομμάτι αυτό. Είμαστε μία υπηρεσία, από τις πιο εξειδικευμένες στην Ευρώπη, στην καταπολέμηση της παιδικής πορνογραφίας».  Αναφερόμενος επίσης σε πρόσφατη υπόθεση σύλληψης παιδίατρου στα Γιάννενα με υλικό παιδικής πορνογραφίας ο  ταξίαρχος ανέφερε τα εξής: «Σε ευρωπαϊκό επίπεδο έψαξα και δεν βρήκα άλλη τέτοια περίπτωση. Τα αρχεία του είναι κλειδωμένα. Και κάνουμε αγώνα δρόμου σήμερα που μιλάμε, τώρα που μιλάμε για να τα σπάσουμε, να τα αποκρυπτογραφήσουμε.

Οι άνθρωποι αυτοί είναι όντως άρρωστοι. Δεν μπορεί να αντέξει να βλέπει ένας φυσιολογικός άνθρωπος, μωράκια να τα βιάζουν ζώα. Το λέω και τρελαίνομαι. Οι άνθρωποι αυτοί έχουν μεγάλο θέμα. Όμως αυτοί οι άνθρωποι ζουν ανάμεσα μας. Η Ελληνική Αστυνομία έχει κάνει μεγάλο αγώνα στον κομμάτι αυτό. Έχουμε δώσει τα πάντα όλοι». Στην εκπαιδευτική συνάντηση παρέστησαν ο Γενικός Επιθεωρητής Κλάδου Ασφάλειας αντιστράτηγος Γεωργόπουλος Ηλίας και ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής υποστράτηγος Ιωάννης Διαμαντόπουλος, καθώς και η διεύθυνση, μαζί με εκπαιδευτικούς του σχολείου.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης