ΕΟΠΥΥ: Επιστολές σε 100 γιατρούς για υπερσυνταγογράφηση

ΕΟΠΥΥ: Επιστολές σε 100 γιατρούς για υπερσυνταγογράφηση

Πρόκειται για γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, των οποίων οι συνταγές για παρακλινικές εξετάσεις ή θεραπευτικές πράξεις υπαιρβαίνουν έως και 500% το μέσο όρο της ειδικότητάς τους

ΕΟΠΥΥ: Επιστολές σε 100 γιατρούς για υπερσυνταγογράφηση
Επιστολές σε 100 γιατρούς για υπερσυνταγογράφηση απέστειλε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), μετά από τις έρευνές που πραγματοποίησε στο α’ τρίμηνο φέτος.

Όπως αναφέρει ο ΕΟΠΥΥ, μετά από συστηματικούς ελέγχους στο συγκεκριμένο διάστημα, τόσο για τη συνταγογράφηση όσο και τη ζήτηση παρακλινικών εξετάσεων, εντοπίστηκαν οι εκατό ιδιώτες γιατροί με τις υψηλότερες δαπάνες. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για γιατρούς όλων των ειδικοτήτων, των οποίων οι συνταγές για παρακλινικές εξετάσεις ή θεραπευτικές πράξεις - δηλαδή για μικροβιολογικές, ακτινολογικές εξετάσεις, υπερήχους ή μαγνητικές - υπαιρβαίνουν έως και 500% το μέσο όρο της ειδικότητάς τους. (Σημειώνεται ότι οι γιατροί που είναι πιστοποιημένοι μέσω της ΗΔΙΚΑ και μπορούν να συνταγογραφούν για τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ υπολογίζονται στις 70.000).

Ως εκ τούτου ο ΕΟΠΥΥ απόστειλε την Πέμπτη ενημερωτικές επιστολές προς τους παραπάνω γιατρούς, οι οποίοι εντός πέντε ημερών από την παραλαβή της επιστολής, οφείλουν να ενημερώσουν τον Οργανισμό για τις απόψεις τους.

Κλείσιμο
Στις περιπτώσεις που οι απόψεις των ιατρών δεν κριθούν επαρκείς, οι σχετικοί φάκελοι θα αποσταλούν στην ελεγκτική Υπηρεσία του ΕΟΠΥΥ, δηλαδή την ΥΠΕΔΥΦΚΑ, για περαιτέρω έλεγχο.

Από την πλευρά του ο αρμόδιος υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, δήλωσε ότι «πολύτιμος σύμμαχος του ΕΟΠΥΥ στη προσπάθεια ελέγχου των δαπανών του, είναι οι ίδιοι οι ιατροί μέσω των θεσμικών τους οργάνων» και ότι «ήδη, οι έλεγχοι είναι συνεχείς στο πλαίσιο λειτουργίας του Οργανισμού».

«Ο Οργανισμός δεν είναι απέναντι στους γιατρούς ούτε θέλει να εμφανίζεται ως τιμωρός των γιατρών. Στόχος του είναι μόνο να προστατεύσει τη δημόσια υγεία και τα οικονομικά του Οργανισμού» δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ κ. Δημήτρης Κοντός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης