Σκιάθος: Ιερόσυλοι άρπαξαν τάματα από Μονή

Σκιάθος: Ιερόσυλοι άρπαξαν τάματα από Μονή

Ο ιερέας δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει εάν τα τάματα ήταν χρυσά, ασημένια ή μεταλλικά και ποια ήταν η αξία τους

Σκιάθος: Ιερόσυλοι άρπαξαν τάματα από Μονή
Ένα από τα πιο ιστορικά μοναστήρια της χώρας, η Μονή της Ευαγγελίστριας στην Σκιάθο, έγινε στόχος άγνωστων ιερόσυλων που εισέβαλαν ανενόχλητοι στην εκκλησία και άρπαξαν από τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας 25 τάματα απροσδιόριστης αξίας.

Στη Μονή, που άρχισε να χτίζεται το 1794, δεν κατοικούν πια μοναχοί και έτσι την κλοπή αντιλήφθηκε το πρωί της Τετάρτης ο εφημέριος που λειτουργεί εκεί και ειδοποίησε το τοπικό αστυνομικό τμήμα. Ο ιερέας δεν ήταν σε θέση να εκτιμήσει εάν τα τάματα ήταν χρυσά, ασημένια ή μεταλλικά και ποια ήταν η αξία τους. Ωστόσο, οι εισβολείς δεν πείραξαν τα πολύτιμα κειμήλια που φυλάσσονται στο μοναστήρι, πράγμα που δείχνει πως μάλλον αγνοούσαν την αξία τους.

Στο μοναστήρι, που βρίσκεται κάτω από την ψηλότερη κορυφή της Σκιάθου στην Αγαλιανού, καταστρώθηκαν τα πρώτα σχέδια για την Επανάσταση του 1821 και το 1807 σχεδιάστηκε, υφάνθηκε, ευλογήθηκε και υψώθηκε η πρώτη ελληνική σημαία με τον λευκό σταυρό στη μέση, ενώ ορκίστηκαν οι βασικοί οπλαρχηγοί, μεταξύ των οποίων οι Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Ανδρέας Μιαούλης, Παπαθύμιος Βλαχάβας, Γιάννης Σταθάς, Νικοτσάρας και άλλοι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης