Στα θρανία από σήμερα οι μαθητές 500 σχολείων

Στα θρανία από σήμερα οι μαθητές 500 σχολείων

Η ΟΛΜΕ έχει κηρύξει στάσεις εργασίας 8-11 - Ο υφυπουργός Παιδείας τονίζει ότι θα υπάρξει πειθαρχικός έλεγχος στους εκπαιδευτικούς που δεν θα παραστούν στις θέσεις τους μετά το τέλος της στάσης

Στα θρανία από σήμερα οι μαθητές 500 σχολείων
Από σήμερα, Τετάρτη του Πάσχα, ξεκίνησαν τα μαθήματα μετά τις πασχαλινές διακοπές για τους μαθητές πεντακοσίων σχολείων σε όλη τη χώρα. Η απόφαση πάρθηκε από το υπουργείο Παιδείας και αφορά στα σχολεία εκείνα που έμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα κατά τη διάρκεια του χειμώνα λόγω των καταλήψεων. 

Την ίδια ώρα, η ΟΛΜΕ που αντιτίθεται στο μέτρο αυτό, έχει εξαγγείλει στάσεις εργασίας από τις 8 έως τις 11 το πρωί, ώστε να το «ακυρώσει στην πράξη».

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας, Συμεών Κεδίκογλου, επανέλαβε στο Mega ότι θα κινηθεί πειθαρχικός έλεγχος, αν οι εκπαιδευτικοί δεν παραστούν στα σχολεία μετά τη λήξη της στάσης εργασίας.

Κλείσιμο
Παράλληλα επιτέθηκε εκ νέου στην ΟΛΜΕ διερωτώμενος: ««Είναι στάση αυτή; Δεν είναι απαράδεκτη αυτή η κατάσταση από πλευράς ΟΛΜΕ;», ενώ υπογράμμισε ότι όσα γίνονται στα σχολεία δείχνει το χειρότερο πρόσωπο του συνδικαλισμού.

Ο κ. Κεδίκογλου διευκρίνισε και πάλι ότι σε όσα σχολεία οι καταλήψεις διήρκησαν περισσότερες από τρεις ημέρες, θα υπάρξει παράταση της σχολικής χρονιάς σε όλες τις τάξεις εκτός της Γ' Λυκείου.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης