Yπ. Παιδείας: Κανονικά τα μαθήματα στα σχολεία που «έχασαν» ώρες

Yπ. Παιδείας: Κανονικά τα μαθήματα στα σχολεία που «έχασαν» ώρες

«Κάθε χαμένη ώρα είναι μία χαμένη ευκαιρία για γνώση», λέει το υπουργείο

Yπ. Παιδείας: Κανονικά τα μαθήματα στα σχολεία που «έχασαν» ώρες
Κανονικά ξεκινούν αύριο τα μαθήματα στα σχολεία που πρέπει να αναπληρώσουν ώρες λόγω καταλήψεων καθώς το υπουργείο Παιδείας υποστηρίζει ότι «κάθε χαμένη ώρα είναι μία χαμένη ευκαιρία για γνώση».
 
Την ίδια ώρα πάντως, ανεβαίνουν οι τόνοι στην αντιπαράθεση του υφυπουργού Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου και της ΟΛΜΕ με αφορμή τις δηλώσεις του υφυπουργού ότι θα περάσουν από πειθαρχικό έλεγχο οι καθηγητές που δεν παρουσιαστούν αύριο -αδικαιολόγητα- στα σχολείο τους για να διδάξουν, προκειμένου να γίνει η αναπλήρωση των χαμένων διδακτικών ωρών λόγω των μαθητικών καταλήψεων.

Την ανακοίνωση αυτή έκανε σήμερα ο κ. Κεδίκογλου μιλώντας στο Star.

Κλείσιμο
«Αυτό κάποια στιγμή πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση. Σε κανένα δεν κάνουν καλό οι καταλήψεις», είπε και πρόσθεσε ότι: «ο κακός μαθητής νομίζει ότι γλιτώνει μάθημα, ο καθηγητής κάθεται σπίτι του και πληρώνεται, ενώ ο μαθητής που θέλει να μάθει αναγκάζεται να καταφεύγει στα φροντιστήρια. Στο τέλος όμως χαμένη είναι η μάθηση».

Μάλιστα, ο κ. Κεδίκογλου εξαπέλυσε επίθεση στον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Θέμη Κοτσιφάκη, επειδή η ΟΛΜΕ κήρυξε τρίωρες στάσεις εργασίας για τις 23, 24 και 25 Απριλίου.

«Ποια η αξιοπιστία της ΟΛΜΕ; Ο κ. Κοτσιφάκης με δικαιώνει ουσιαστικά, όταν την επαναστατική γυμναστική στην αρχή της χρονιάς με τις καταλήψεις, την εξαργυρώνει και είναι αυτή τη στιγμή υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε.

Από την πλευρά του ο κ. Κοτσυφάκης σε ανακοίνωσή του τονίζει: «Ο κ. Υφυπουργός Παιδείας φρόντισε για μία ακόμα φορά να επιδείξει το αυταρχικό πρόσωπο της κυβερνητικής πολιτικής, σπεύδοντας να απειλήσει με πειθαρχικές διώξεις όσους εκπαιδευτικούς αρνηθούν να συμμετάσχουν στο «θέατρο» της αναπλήρωσης ωρών που χάθηκαν λόγω καταλήψεων, συμμετέχοντας στις στάσεις εργασίας που έχουν κηρύξει η ΟΛΜΕ και οι ΕΛΜΕ.

Αντί να απολογείται το ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση που ακόμα και σήμερα υπάρχουν κενά σε μαθήματα, αντί να απολογείται για τα κενά εκπαιδευτικών σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, αντί να απολογείται για το γεγονός ότι στα ΕΠΑΛ οι μαθητές διδάχθηκαν ελάχιστες ώρες ακόμα και σε πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, τολμά να αμφισβητεί ευθέως το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα στην απεργία και στον συνδικαλιστικό αγώνα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης