Εργαζόμενοι αεροδρομίου: Σύγχρονο εργασιακό Νταχάου στο «Ελ. Βενιζέλος»

Εργαζόμενοι αεροδρομίου: Σύγχρονο εργασιακό Νταχάου στο «Ελ. Βενιζέλος»

Για τρομερή καθυστέρηση του ΕΚΑΒ στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος έκανε λόγο ο Δημήτρης Μπόζας απο το Συνδικάτο Εργαζομένων Εταιριών στο Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος»

Εργαζόμενοι αεροδρομίου: Σύγχρονο εργασιακό Νταχάου στο «Ελ. Βενιζέλος»
Ζητήματα αξιολόγησης της ασφάλειας αλλά και των συνθηκών εργασίας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» γεννά για τους εργαζομένους σε αυτό, το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα με θύμα μια συνάδελφό τους που εργαζόταν σε εταιρεία εστίασης σε χώρο εκτός του κεντρικού κτιρίου του αεροδρομίου.

Όπως περιέγραψε το περιστατικό ο εκπρόσωπος του Συνδικάτου Εργαζομένων Εταιριών στο Διεθνές Αεροδρόμιο, Δημήτρης Μπόζας, όλα συνέβησαν όταν η άτυχη γυναίκα έτρεξε να προλάβει το υπηρεσιακό λεωφορείο που θα την μετέφερε στο χώρο εργασίας της.

Ο κ. Μπόζας έκανε λόγο, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό "Στο Κόκκινο", για συνθήκες εργασίας που θυμίζουν «σύγχρονα εργασιακά Νταχάου» και για ένα ιδιότυπο καθεστώς που επικρατεί στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» καθώς υπάρχουν εργαζόμενοι που αμείβονται με 200-300 ευρώ αλλά και εταιρείες που δεν πληρούν ούτε τις υποτυπώδεις συνθήκες ασφαλείας.

Κλείσιμο
Παράλληλα ο κ. Μπόζας έκανε λόγο για «τρομερή καθυστέρηση» στη μετάβαση των διασωστών του ΕΚΑΒ αν και το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας χαρακτηρίζει «αποδεκτό χρόνο» την μετάβαση του ασθενοφόρου σε 12 λεπτά μετά την κλήση από την πίστα του αεροδρομίου.

Το συνδικάτο, κατέληξε ο κ. Μπόζας, θα θέσει τις επόμενες ημέρες δύο βασικά θέματα, περιμένοντας παράλληλα την επίσημη ενημέρωση των εμπλεκομένων υπηρεσιών:

- για ποιο λόγο οι εταιρείες δεν μεταφέρουν με δικά τους μέσα τους εργαζόμενους στις εργασίες τους;

- πληροί το ΕΚΑΒ όλες τις προυποθέσεις ασφαλούς κάλυψης του αερολιμένα όταν σύμφωνα με μαρτυρίες οι διασώστες έφτασαν με καθυστέρηση 15 έως 20 λεπτών στο χώρο του δυστυχήματος;

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης