Δείτε φωτογραφίες από το σημείο που τραυματίστηκαν επτά τουρίστες στη Σαντορίνη

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο που τραυματίστηκαν επτά τουρίστες στη Σαντορίνη

Ένας 25χρονος έχασε τη ζωή του και μια Αμερικανίδα τουρίστρια δίνει μάχη για τη δική της στην εντατική - Και οι δυο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια «εορταστικών» παραδόσεων - Δεκάδες τραυματίες σε όλη την Ελλάδα από κροτίδες!

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο που τραυματίστηκαν επτά τουρίστες στη Σαντορίνη
Παραμένει κρίσιμη η κατάσταση της υγείας της Αμερικανίδας τουρίστριας που τραυματίστηκε σοβαρά το βράδυ της Ανάστασης στην Οία της Σαντορίνης από αυτοσχέδιο βαρελότο. Η άτυχη γυναίκα έπαθε ρήξη εντέρου από την έκρηξη που σημειώθηκε ακριβώς μπροστά της και υποβλήθηκε σε λεπτή χειρουργική επέμβαση στο Βενιζέλειο νοσοκομείο στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή, το ίδιο βράδυ. 

Έκτοτε η 50χρονη Αμερικανίδα τουρίστρια νοσηλεύεται στην εντατική του νοσοκομείου, με τους γιατρούς να χαρακτηρίζουν την κατάστασή της σοβαρή, κρίσιμη, αν και παρουσιάζει πολύ μικρά σημάδια βελτίωσης. 

Η αστυνομία στη Σαντορίνη προχώρησε σε τρεις ακόμα συλλήψεις για το περιστατικό, μετά τους δύο υπαίτιους που συνελήφθησαν ανήμερα του Πάσχα. Πρόκειται για τρεις άντρες, μεταξύ αυτών και ένας ανήλικος, ηλικίας 16 ετών. Συνολικά, εντός των χρονικών ορίων του αυτοφώρου, έχουν συλληφθεί πέντε άτομα.

Κλείσιμο
Παράλληλα, οι άντρες της ΕΛΑΣ προχώρησαν στην κατάσχεση ενός ακόμα αυτοσχέδιου βαρελότου, 221 κροτίδων και άλλων αντικειμένων των συλληφθέντων.

Μαζί με την σοβαρά τραυματισμένη γυναίκα, που εκτός από το τραύμα στην κοιλιά, έχει υποστεί και εγκαύματα σε όλο της το σώμα, στο Βενιζέλειο νοσοκομείο νοσηλεύονται τρεις ακόμα άνθρωποι, δύο Αμερικανοί τουρίστες και ένας 50χρονος Έλληνας επιχειρηματίας που ζει μόνιμα τα τελευταία χρόνια στη Σαντορίνη. 

Και οι τρεις φέρουν εγκαύματα, κυρίως στα πόδια, ενώ ο Έλληνας έχει τραυματιστεί και στο μάτι, ένα τραύμα που όμως φαίνεται να πηγαίνει καλύτερα. 

Μιλώντας χθες σε δημοσιογράφους, από το νοσοκομείο που νοσηλεύεται και ο ίδιος, ο σύζυγος της Αμερικανίδας που είναι σε σοβαρή κατάσταση, περιέγραψε το περιστατικό που έστειλε τη γυναίκα του στην εντατική, και οδήγησε και τον ίδιο στο νοσοκομείο. Όπως είπε ο άντρας, θεωρεί αδύνατο να μην τους είχαν δει αυτοί που έριξαν το αυτοσχέδιο βαρελότο, καθώς βρίσκονταν στο στενό. Έσκασε ακριβώς μπροστά τους και ήταν πολύ ισχυρό, ενώ ήδη είχε αρπάξει φωτιά στο σημείο. Βαθιά συγκινημένος ο Αμερικανός είπε πως το μόνο που πρόλαβε να πει η γυναίκα του ήταν πως τον αγαπά...

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής του Πανεπιστημιακού και του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηράκλειου Νίκος Χαριτάκης, η κατάστασή της είναι κρίσιμη, παρουσιάζει ωστόσο «μια ελαφρά εργαστηριακή βελτίωση».

Εν τω μεταξύ, στο πένθος έχει βυθιστεί το Ρέθυμνο, μετά τον τραγικό θάνατο 25χρονου ποδοσφαιριστή από μπαλωθιές, το βράδυ της Ανάστασης. Ο άτυχος νέος κηδεύτηκε χθες σε κλίμα οδύνης, ενώ ο 40χρονος άνδρας που πυροβόλησε συνελήφθη οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα, όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος και θα απολογηθεί την Παρασκευή.

Δεκάδες είναι οι τραυματίες από το πασχαλινό «έθιμο» που αποδεικνύεται φονικό, με πιο σοβαρό αυτόν ενός 25χρονου από το Αγγελόκαστρο Αιτωλοακαρνανίας, που νοσηλεύεται στο ΚΑΤ. 

Ήδη το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης ένας άντρας έχασε τη ζωή του στη Χίο, όταν δυναμίτης που προετοίμαζε για την Ανάσταση, εξερράγη στα χέρια του. 

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο που τραυματίστηκαν επτά τουρίστες στη Σαντορίνη


Αυτή είναι η εκκλησία όπου σημειώθηκε το περιστατικό



Αυτό είναι το σημείο της έκρηξης του αυτοσχέδιου βαρελότου



Εδώ έπεσε το αυτοσχέδιο βαρελότο που προκάλεσε τον τραυματισμό επτά ατόμων


Ένα αυτοσχέδιο βαρελότο σαν αυτό που κατάσχεσαν οι αστυνομικοί στο σπίτι των συλληφθέντων προκάλεσε τον τραυματισμό των ανθρώπων στη Σαντορίνη













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης