Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Αυξάνονται επικίνδυνα τα κρούσματα φυλετικού μίσους

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Αυξάνονται επικίνδυνα τα κρούσματα φυλετικού μίσους

«Οι άνθρωποι, ατυχώς, δεν μπορούν να ανεχθούν τη διαφορετικότητα στον συνάνθρωπό τους» αναφέρει στο πασχαλινό μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης

Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Αυξάνονται επικίνδυνα τα κρούσματα φυλετικού μίσους
Σήμα κινδύνου για την αύξηση κρουσμάτων εθνοφυλετικού και θρησκευτικού μίσους που προκαλούν επικίνδυνες εντάσεις «παρά τη φαινομενική τεχνολογική πρόοδο των ανθρώπινων κοινωνιών, παρά τις διακηρύξεις περί των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των θρησκευτικών ελευθεριών» στέλνει με το πασχαλινό μήνυμά του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

«Οι άνθρωποι, ατυχώς, δεν μπορούν να ανεχθούν τη διαφορετικότητα στον συνάνθρωπό τους. Δεν μπορούν να δεχθούν τη διαφορετική φυλετική καταγωγή του ανθρώπου, τις διαφορετικές αντιλήψεις και πεποιθήσεις του, πολιτικές, θρησκευτικές και κοινωνικές» συμπλήρωσε ο κ. Βαρθολομαίος.

Σήμερα, Κυριακή του Πάσχα, στον Οικουμενικό Πατριάρχη έψαλε γυναικεία χορωδία από την κοινότητα των Ουκρανών της Κωνσταντινούπολης, η οποία ευχαρίστησε τον κ. Βαρθολομαίο για τη συμπαράστασή του, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει τους τελευταίους μήνες η χώρα τους. 

Κλείσιμο
Οι Ουκρανοί ορθόδοξοι παρακολούθησαν τις Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και την Ανάσταση στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Γεωργίου μαζί με χιλιάδες άλλους προσκυνητές που συνέρρευσαν στο Φανάρι από την Πόλη αλλά και από άλλα σημεία της οικουμένης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης