Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων παρά την κακοκαιρία

Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων παρά την κακοκαιρία

Επί ποδός η τροχαία - Απαγορεύεται η κίνηση φορτηγών μέχρι τις 4 το απόγευμα - Μεγάλη πληρότητα σε πλοία, αεροπλάνα και λεωφορεία - Τελευταία ημέρα σήμερα δρομολογίων του ΟΣΕ λόγω απεργίας των σιδηροδρομικών

Holidaymakers' "exodus" peaking despite bad weather
Μεγάλη Παρασκευή σήμερα και παραδοσιακά η έξοδος των εκδρομέων κορυφώνεται μέχρι το μεσημέρι καθώς οι περισσότεροι θέλουν να φτάσουν στους προορισμούς τους πριν την περιφορά των Επιταφίων. 

Παρά τον κακό καιρό τη Μεγάλη Πέμπτη - μέχρι τις 6 το απόγευμα - είχαν περάσει περίπου 73.000 οχήματα από τα διόδια Αφιδνών και Ελευσίνας, αριθμός παρόμοιος με αυτόν της περσινής χρονιάς.

Επί ποδός βρίσκονται οι δυνάμεις της Τροχαίας κατά μήκος των εθνικών οδών προκειμένου να επέμβουν όπου και όποτε χρειαστεί για την απρόσκοπτη μετακίνηση των εκδρομέων.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι και σήμερα, από τις 6 το πρωί έως τις 4 μετά το μεσημέρι, ισχύει το μέτρο απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε τμήματα των εθνικών οδών στο ρεύμα εξόδου για φορτηγά ωφέλιμου βάρους άνω του 1,5 τόνου.

Ο καιρός πάντως δεν θα είναι σύμμαχος όσων επέλεξαν να αναχωρήσουν από το κλεινόν άστυ καθώς και τη Μεγάλη Παρασκευή αναμένεται να είναι άστατος στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας με βροχές και καταιγίδες μολονότι θα υπάρχουν περίοδοι ηλιοφάνειας κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και το Αιγαίο.

Για άλλη μια ημέρα σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας ο καιρός θα θυμίζει Χριστούγεννα καθώς αναμένονται χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με σχετικά χαμηλό υψόμετρο.

Όσο γι' αυτούς που θα επιλέξουν το ταξίδι με πλοίο, οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί και τοπικά σχεδόν θυελλώδεις ενώ στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και τοπικά στα νότια μέτριοι.

Η θερμοκρασία, θα κυμανθεί από 3 έως 16 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 6 έως 19 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 9 έως 20 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 7 έως 17 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 11 έως 19 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα πυκνώσουν και υπάρχει πιθανότητα να εκδηλωθούν ασθενείς τοπικές βροχές, περιμένουμε στην Αττική ενώ στη Θεσσαλονίκη αναμένονται νεφώσεις με βροχές το πρωί και το βράδυ.

Με κάθε μέσο η έξοδος

Αυξημένη είναι η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου καθώς η πληρότητα αγγίζει το 75% με 80% 

Γι' αυτό και οι αξιωματικοί του Λιμενικού συμβουλεύουν όσους έχουν προγραμματίσει να ταξιδέψουν να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου, λόγω αυξημένης κίνησης στους περιμετρικούς δρόμους των λιμανιών.

Υπενθυμίζεται ότι η προαναγγελία των αναχωρήσεων και των αφίξεων των πλοίων όλο το 24ωρο, από τα λιμάνια του Πειραιά, του Λαυρίου και της Ραφήνας γίνεται από το τηλέφωνο, στον αριθμό 14944 του ΟΤΕ και στο 14541 του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς.
Αυξημένη κίνηση στο Ελ. Βενιζέλος

Αυξημένη είναι και η κίνηση στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, όπου από τη Μεγάλη Πέμπτη μέχρι και τις 22 Απριλίου, τρίτη ημέρα του Πάσχα θα πραγματοποιηθούν συνολικά 2.245 αφίξεις και αναχωρήσεις εκ των οποίων οι 74 είναι πτήσεις τσάρτερ ή έκτακτες.

Ως δημοφιλέστεροι προορισμοί χαρακτηρίζονται το Παρίσι, η Αλεξανδρούπολη και τα Χανιά.

Επιπλέον λεωφορεία βάζει το ΚΤΕΛ

Αυξημένη είναι και η κίνηση στους δύο σταθμούς των υπεραστικών λεωφορείων της Αττικής, Κηφισού και Λιοσίων, όπου οι πληρότητες φτάνουν προς όλους τους προορισμούς το 100%.

Για την αντιμετώπιση της αυξημένης ζήτησης από τα ΚΤΕΛ θα δρομολογηθούν επιπλέον λεωφορεία, έτσι ώστε να εξυπηρετηθούν όλοι όσοι επιθυμούν να ταξιδέψουν στην ελληνική περιφέρεια.

Τελευταία ημέρα ταξιδιού με τρένο
Σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή είναι η τελευταία ημέρα που θα μπορέσουν να ταξιδέψουν με τρένο όσοι επιθυμούν να επιλέξουν το συγκεκριμένο μέσο καθώς για τις επόμενες τρεις ημέρες τα τρένα του ΟΣΕ θα παραμείνουν ακινητοποιημένα λόγω της τριήμερης απεργίας που έχει κηρύξει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών.

Παρόλα αυτά η κίνηση έχει αυξηθεί κατά 30% και έχουν προστεθεί επιπλέον βαγόνια για τα σημερινά δρομολόγια.

Βελτιώνεται ο καιρός από το Μεγάλο Σάββατο

Σε ό,τι αφορά στον καιρό, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα εμφανίσει βελτίωση από το Μεγάλο Σάββατο, οπότε το υπαίθριο ψήσιμο του οβελία δεν θα αντιμετωπίσει προβλήματα, αφού στο μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια ή συννεφιά, χωρίς βροχές.

Ωστόσο έως και το Μεγάλο Σάββατο θα υπάρχουν έντονα φαινόμενα, με βροχές και καταιγίδες, ακόμα και χαλαζοπτώσεις, κυρίως στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, καθώς και στο Ανατολικό Αιγαίο. Η κακοκαιρία συνοδεύεται και με αρκετό κρύο, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά (άνω των 1.000 μέτρων).

Σταδιακά από το Μεγάλο Σάββατο, από τη Θεσσαλονίκη και νοτιότερα, στην περιοχή της Θεσσαλίας, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα και στην ανατολική Πελοπόννησο, τα φαινόμενα θα υποχωρήσουν και θα βγει ακόμα και ήλιος.

Πάντως η Ανάσταση στην Αθήνα, εκτιμάται από την ΕΜΥ, ότι θα γίνει με καλό καιρό, αν και με κρύο και με θερμοκρασία που θα φτάνει τους 17 βαθμούς.

Στους 22 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία την Κυριακή του Πάσχα
Την Κυριακή του Πάσχα θα υπάρξει αισθητή βελτίωση του καιρού, ενώ θα ανέβει και η θερμοκρασία φτάνοντας τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου. Εξαίρεση θα αποτελέσουν περιοχές στα βόρεια και στα βορειανατολικά της Ελλάδας και στο Ανατολικό Αιγαίο, όπου μπορεί να εκδηλωθούν μπόρες.

Ανεβαίνει και άλλο η θερμοκρασία τη Δευτέρα του Πάσχα 
Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες στα δυτικά και σταδιακά στα κεντρικά και τα βόρεια  με πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας, και γρήγορη βελτίωση από τα δυτικά περιμένουμε την Δευτέρα του Πάσχα. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 6 τοπικά στο Ιόνιο 7 μποφόρ, στα ανατολικά μεταβλητοί 3 με 4 τοπικά στο νοτιοανατολικό αιγαίο  και βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Σε μεγαλύτερη άνοδο η θερμοκρασία.
 Αίθριος ο καιρός σε όλη την χώρα την Τρίτη, 22 Απριλίου
Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός την Τρίτη, 22 Απριλίου. Οι άνεμοι θα είναι  νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ. Χωρίς αξιόλογη μεταβολή η θερμοκρασία. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης