Προς την Βουλή η δικογραφία για άρση ασυλίας Κασιδιάρη

Προς την Βουλή η δικογραφία για άρση ασυλίας Κασιδιάρη

Σχετικά με την παράνομη καταγραφή της συνομιλίας του με τον τέως γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Παναγιώτη  Μπαλτάκο

Προς την Βουλή η δικογραφία για άρση ασυλίας  Κασιδιάρη
Από την Εισαγγελία του  Αρείου  Πάγου διαβιβάστηκε στο υπουργείο Δικαιοσύνης η  δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη σχετικά με την παράνομη καταγραφή της συνομιλίας του με τον τέως γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Παναγιώτη  Μπαλτάκο.

Η επίμαχη δικογραφία, προηγουμένως, είχε διαβιβαστεί από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στην Εισαγγελία του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Μετά το Πάσχα η εν λόγω δικογραφία θα διαβιβασθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης στη Βουλή, προκειμένου η τελευταία να αποφανθεί για την  άρση ή μη της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη.

Κλείσιμο
Υπενθυμίζεται ότι η εισαγγελέας Καλλιόπη Νταγιάντα, που διενήργησε την έρευνα για το γνωστό βίντεο με την συνομιλία των κ.κ. Μπαλτάκου και Κασιδιάρη, έκρινε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής κατέγραψε τη συνομιλία αυτή.

Η εισαγγελική λειτουργός  ζητά την άρση της ασυλίας του κ. Κασιδιάρη προκειμένου να μπορεί να ασκηθεί σε βάρος του δίωξη για παράνομη καταγραφή συνομιλιών σε βαθμό κακουργήματος (άρθρο 370 του Ποινικού Κώδικα).

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης