Πακιστανοί και αντιρατσιστές καταγγέλλουν βασανιστήρια στα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών

Πακιστανοί και αντιρατσιστές καταγγέλλουν βασανιστήρια στα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών

Πέτρος Κωνσταντίνου και Τζαβέτ Ασλάμ έκαναν λόγο για ηλεκτροσόκ και ξυλοδαρμούς στα «στρατόπεδα συγκέντρωσης»

Πακιστανοί και αντιρατσιστές καταγγέλλουν βασανιστήρια στα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών
Βαριές καταγγελίες για βασανισμούς με ηλεκτροσόκ και ξυλοδαρμούς αλλοδαπών στα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών διατύπωσαν η ΚΕΕΡΦΑ (Κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και η Πακιστανική Κοινότητα της Ελλάδας σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.

Χαρακτηριστικά, οι κ.κ. Πέτρος Κωνσταντίνου (υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων) και Τζαβέτ Ασλάμ έκαναν λόγο για «στρατόπεδα συγκέντρωσης», αναφερόμενοι σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, κατά τις οποίες μετανάστες υπήρξαν θύματα βασανισμών.

Μεταξύ άλλων, υπήρξε καταγγελία για περίπτωση μετανάστη (με τα αρχικά Β.Α.), που υπέστη μόνιμη βλάβη στα γεννητικά του όργανα, όταν ζητούσε φαρμακευτική βοήθεια, την οποία του αρνήθηκαν.

Κλείσιμο
Μια δεύτερη περίπτωση είναι η καταγγελία για βασανισμό με ηλεκτροσόκ του Ν.Α., επειδή, όπως αναφέρθηκε, αρνήθηκε να υπογράψει την οικειοθελή αποχώρησή του από τη χώρα. Ο ίδιος κατέθεσε μήνυση για το συμβάν, αλλά, όπως είπε ο κ. Κωνσταντίνου, δέχθηκε πιέσεις να την αποσύρει -γεγονός που δεν έγινε.

Η ΚΕΕΡΦΑ ζητά να μάθει γιατί δεν έχει βγει ακόμη πόρισμα από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., που διεξάγει έρευνα, δεδομένου, όπως αναφέρει, ότι ο μηνυτής αναγνώρισε δύο αστυνομικούς, ενώ το περιστατικό συνέβη τον Ιούνιο του 2013.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης