Εντάλματα σύλληψης κατά 8 υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας για τον θάνατο του Αλβανού φονιά

Εντάλματα σύλληψης κατά 8 υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας για τον θάνατο του Αλβανού φονιά

Κακουργηματικές διώξεις σε βάρος σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας και Μαλανδρίνου και αστυνομικών του ΑΤ Ιτέας, που κατηγορούνται ότι προκάλεσαν βλάβη και βασάνισαν μέχρι θανάτου το δολοφόνο του δεσμοφύλακα Γιώργου Τσιρώνη

Εντάλματα σύλληψης κατά 8 υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας για τον θάνατο του Αλβανού φονιά
Μια ακόμη, τέταρτη κατά σειρά, ποινική δίωξη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα Άμφισσας, Νίκο Ανωναράκη, για τον ξυλοδαρμό και το θάνατο του Αλβανού βαρυποινίτη δολοφόνου Ιλί Καρέλι, ενώ ο γενικός γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης, Μαρίνος Σκανδάμης, δήλωσε ότι «ο νόμος θα εφαρμοστεί υποδειγματικά και κατά παντός υπεύθυνου».  

Ειδικότερα, το μεσημέρι της Τρίτης από τον εισαγγελέα Άμφισσας εκδόθηκαν εντάλματα για τη σύλληψη 8 σωφρονιστικών υπαλλήλων των φυλακών Νιγρίτας Σερρών, ενώ προηγουμένως είχαν ασκηθεί ποινικές διώξεις.

Οι διώξεις ασκήθηκαν:  

Κλείσιμο
1. Για βασανισμό με αποτέλεσμα το θάνατο,

2. Για απλό βασανισμό και 

3. Για βαριά σκοπούμενη βλάβη.

Συγκεκριμένα, οι διώξεις στις φυλακές Νιγρίτας ασκήθηκαν κατά οκτώ σωφρονιστικών υπαλλήλων και κατά παντός υπευθύνου για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους των φυλακών Μαλανδρίνου και  των αστυνομικών υπαλλήλων. Δηλαδή, οι διώξεις για το Μαλανδρίνο και κατά των αστυνομικών δεν έχουν ακόμη προσωποποιηθεί.

Όμως, όπως έγινε γνωστό, ασκήθηκε και τέταρτη δίωξη, που αφορά στο αδίκημα υπόθαλψης εγκληματία και αφορά στο διευθυντή των φυλακών Νιγρίτας, ο οποίος, αν και γνώριζε, δεν μίλησε.

Τα εντάλματα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αναμένεται να εκτελεστούν σήμερα, Τετάρτη.

Παράλληλα, η ανάκριση για την επίμαχη υπόθεση θα πραγματοποιηθεί από τον ανακριτή Νιγρίτας, καθώς το Δικαστικό Συμβούλιο Άμφισσας έλυσε το ζήτημα της δικαστικής εντοπιότητας που είχε ανακύψει, ως προς αν θα διεξαχθεί η ανάκριση στην Άμφισσα ή στην Νιγρίτα Σερρών.

Το ζήτημα της δικαστικής εντοπιότητας ανέκυψε καθώς κακουργήματα διαπράχθηκαν τόσο στην Άμφισσα όσο και στη Νιγρίτα.

Παράλληλα, ο κ. Σκανδάμης με αφορμή τις συνθήκες θανάτου του Αλβανού κρατουμένου, δήλωσε: «Πρόκειται για βάναυσες, απάνθρωπες και αποτρόπαιες πράξεις κρατικών υπαλλήλων που προσβάλλουν την έννοια του κράτους δικαίου και την οφειλόμενη προστασία της ανθρώπινης ζωής. Τέτοιες συμπεριφορές βγαλμένες από τα πιο σκοτεινά χρόνια της ιστορίας λαμβάνουν την απάντησή τους από την ελληνική Δικαιοσύνη και την Πολιτεία. Ο νόμος θα εφαρμοστεί υποδειγματικά και κατά παντός υπεύθυνου». 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης