Συνέχιζαν το κυνήγι με το... «έτσι θέλω», αν και έληξε η περίοδος

Συνέχιζαν το κυνήγι με το... «έτσι θέλω», αν και έληξε η περίοδος

Σε Χανιά και Φωκίδα

Συνέχιζαν το κυνήγι με το... «έτσι θέλω», αν και έληξε η περίοδος
Παράταση στην κυνηγετική περίοδο που έχει λήξει από τις 28 Φεβρουαρίου δίνουν με το... «έτσι θέλω» κάποιοι λαθροθήρες, χωρίς όμως να ξεφεύγουν από το δόκανο της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής που καραδοκεί! Δυο από αυτούς συνελήφθησαν μέσα σε ένα 24ωρο στα Χανιά και τη Φωκίδα.

Στην πρώτη περίπτωση, τρεις θηροφύλακες που περιπολούσαν στην ευρύτερη περιοχή του Καστελίου Χανίων εντόπισαν στην περιοχή Άνω Στροβλές έναν 28χρονο ο οποίος κυνηγούσε παράνομα τσίχλες και μάλιστα είχε ήδη σκοτώσει τρία πουλιά. Ο λαθροκυνηγός συνελήφθη και κατασχέθηκαν η καραμπίνα του και τα θηράματα, ενώ παραπέμφθηκε στην δικαιοσύνη με την αυτόφωρη διαδικασία και του ορίστηκε τακτική δικάσιμος. 

Στην ευρύτερη περιοχή της Ιτέας στη Φωκίδα, ένας 42χρονος υποβλήθηκε σε έλεγχο από αστυνομικούς της Ο.Ε.Π.Τ.Α. που βρήκαν στο Ι.Χ. αυτοκίνητό του ένα νόμιμο κυνηγετικό όπλο που έπρεπε να ήταν αποσυναρμολογημένο με τη λήξη της κυνηγετικής περιόδου, καθώς και δύο μαχαίρια, δύο σουγιάδες και 161 κυνηγετικά φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων. Ο κυνηγός οδηγήθηκε στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για παραβάσεις τον νόμου για τα όπλα, αλλά ερευνάται αν κυνηγούσε παράνομα στην περιοχή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης