Φαρ Ουέστ στη Λευκωσία

Φαρ Ουέστ στη Λευκωσία

Αντάλλαξαν πυροβολισμούς γνωστά πρόσωπα του εγκληματικού χώρου στην Κύπρο - Νοσηλεύονται τραυματισμένοι οι πρωταγωνιστές του επεισοδίου

Φαρ Ουέστ στη Λευκωσία
Αιματηρό ξεκαθάρισμα λογαριασμών επιχειρήθηκε γύρω στις 8 το βράδυ στο χωριό Περιστερώνα λίγο έξω από τη Λευκωσία στη Κύπρο. 

Ο Γιώργος Ζαβράντωνας με πλούσιο εγκληματικό παρελθόν προσπάθησε να δολοφονήσει τον επίσης γνωστό στην αστυνομία Κούλη Κοσιάρη. Η απόπειρα δολοφονίας είχε ως αποτέλεσμα ο Κοσιάρης να τραυματιστεί από σφαίρες πιστολιού στα πόδια ενώ ο Ζαβράντωνας δέχθηκε πυροβολισμούς σε διάφορα σημεία του σώματος του. 

Και οι δύο βρίσκονται στο Νοσοκομείο και υποβάλλονται σε χειρουργικές επεμβάσεις. Μαζί με τον επίδοξο δολοφόνο ήταν ακόμα ένα άτομο το οποίο καταζητείται.

Κλείσιμο
Ο Κούλης Κοσιάρης έχει γίνει στόχος δολοφονικών επιθέσεων πολλές φορές και έχει μείνει ανάπηρος από βόμβα στο αυτοκίνητο του. Επίσης παλαιότερα πυροβολήθηκε στο κεφάλι αλλά κατάφερε να επιζήσει.

Η εγκληματική πορεία του Γ. Ζαβράντωνα άρχισε πριν από περίπου 15 χρόνια. Το καλοκαίρι του 1999 καταδικάστηκε σε 12 χρόνια φυλάκιση για ανθρωποκτονία και παράνομη χρήση πυροβόλου όπλου.

Το Ιανουάριο του 2005, και ενώ βρισκόταν με άδεια από τις Κεντρικές Φυλακές, εντοπίστηκε να καλλιεργεί μαζί με άλλα άτομα 205 φυτά κάνναβης σε υπόγειες εγκαταστάσεις που είχε φτιάξει με κοντέινερ θαμένα στο χώμα. Ενώπιον του Κακουργιοδικείου παραδέχθηκε ενοχή και καταδικάστηκε σε 7 χρόνια φυλάκισης. 

Υπήρξε όμως, και συνέχεια. Το 2011 και ενώ είχε αποφυλακιστεί συνελήφθη ως ύποπτος για σειρά σχεδιαζόμενων δολοφονιών καθώς και για την απόπειρα φόνου με τη χρήση βόμβας εναντίον του Ανδρέα Γρηγορίου-Κασάπη ο οποίος πέρσι καταδικάστηκε για τον φόνο του διευθύνοντος συμβούλου του τηλεοπτικού σταθμού Σίγμα Άντη Χατζηκωστή.

Για τις τελευταίες υποθέσεις το Κακουργιοδικείο του επέβαλε, περί τα τέλη του 2011, ποινή φυλάκισης 12 ετών. Ταυτόχρονα όμως είχε ενταχθεί στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων αφού κατέδωσε τους συνεργάτες του για τις σχεδιαζόμενες δολοφονίες ενώ ήταν και βασικός μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης