Τα δικαστήρια αποφασίζουν για το τέλος της απεργίας στα ΑΕΙ

Τα δικαστήρια αποφασίζουν για το τέλος της απεργίας στα ΑΕΙ

Προσφυγή Αρβνιτόπουλου στη Δικαιοσύνη- Σκοπός να αναγνωριστεί η απεργία στο Μετσόβιο Πολυτεχνείο και στο Πανεπιστήμιο Αθηνών ως παράνομη και καταχρηστική

Τα δικαστήρια αποφασίζουν για το τέλος της απεργίας στα ΑΕΙ
Σχεδόν μια εβδομάδα μετά το τελεσίγραφο του υπουργού Παιδείας προς τους Πρυτάνεις ΕΜΠ και ΕΚΠΑ να εκπληρώσουν το καθήκον τους, ασκώντας τις αρμοδιότητες που τους δίνει ο Νόμος για να ανοίξουν τα ιδρύματα, ώστε να μη χαθεί το εξάμηνο, ο κ. Αρβανιτόπουλος προσφεύγει στη Δικαιοσύνη, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του «protothema.gr».

Από τη στιγμή που οι Πρυτάνεις δεν ανταποκρίθηκαν, ο υπουργός, εκπροσωπώντας το Δημόσιο και με σκοπό την προάσπιση του δημοσίου και του εθνικού συμφέροντος, καταθέτει αγωγή ενώπιον του αρμόδιου Πρωτοδικείου κατά των συνδικαλιστικών οργάνων των διοικητικών υπαλλήλων του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ, με σκοπό την αναγνώριση της απεργίας τους ως παράνομη και καταχρηστική και την άμεση επαναλειτουργία των ανωτέρω ιδρυμάτων.

Τα μαθήματα ξεκινούν στο ΕΜΠ - Κλειστό κρατά το ΕΚΠΑ ο Πελεγρίνης
Κλείσιμο

Την ίδια ώρα, εμμένει στη θέση του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Θεοδόσης Πελεγρίνης, ενώ στο ΕΜΠ αποφασίσθηκε ότι τα μαθήματα θα ξεκινήσουν από τη Δευτέρα, προκειμένου να μη χαθεί το εξάμηνο για τους φοιτητές.  Συγκεκριμένα  ρίχνοντας το μπαλάκι στο υπουργείο Παιδείας σε σημερινή ανακοίνωση τονίζεται:

«Ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ και η Σύγκλητος προβαίνουν σε όλα τα μέτρα  για τη διασφάλιση της λειτουργίας του Πανεπιστημίου. Το ζήτημα που έχει ανακύψει οφείλεται στην απεργιακή κινητοποίηση των διοικητικών υπαλλήλων που τίθενται σε διαθεσιμότητα και ο αριθμός τους υπερβαίνει το 48% του προσωπικού του Πανεπιστημίου.

Η τραγικότητα της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί επιτείνεται εξαιτίας του γεγονότος ότι οι αρμόδιοι δεν ασχολούνται με το εν λόγω ζήτημα παρά το γεγονός ότι έχουμε απευθυνθεί σε αυτούς τόσο εγγράφως όσο και προφορικά. Ειδικότερα έχουν ενημερωθεί πλήρως για το πρόβλημα οι αρμόδιοι Υπουργοί, -ο Υπουργός Παιδείας σε τρεις κατ’ ιδίαν συναντήσεις την 17-8-2013, 4-10-2013 και 1-11-2013, και ο Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης την 8-8-2013- όπως και η κα Εισαγγελεύς του Αρείου Πάγου». (
Διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Σε αργία οι 276 διοικητικοί υπάλληλοι που δεν απογράφησαν


Εν τω μεταξύ, άρχισε η επίδοση των παραπεμπτηρίων εγγράφων προς τους διοικητικούς υπαλλήλους των πανεπιστημίων, που δεν απογράφησαν. Με αυτά τα έγγραφα παραπέμπονται στα αρμόδια Πειθαρχικά Συμβούλια και τίθενται σε αυτοδίκαιη αργία.

Οι 276 διοικητικοί υπάλληλοι που αρνήθηκαν να απογραφούν, για να αξιολογηθούν μαζί με τους 1.692 συναδέλφους τους που απογράφησαν, αντιμετωπίζουν τα πειθαρχικά παραπτώματα της παράβασης καθήκοντος, της σοβαρής απείθειας και της μη απογραφής.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης