Δεν βρέθηκαν ενεργά όπλα στο μουσείο του επιχειρηματία Πάλλη

Δεν βρέθηκαν ενεργά όπλα στο μουσείο του επιχειρηματία Πάλλη

Οι έρευνες στα πρώτα κοντέινερ έδειξαν ότι ήταν απενεργοποιημένα - Την Παρασκευή θα ανοίξουν και τα υπόλοιπα

Δεν βρέθηκαν ενεργά όπλα στο μουσείο του επιχειρηματία Πάλλη

Κανένα ενεργό όπλο δεν περιείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, τα κοντέινερ που ανοίχθηκαν σήμερα, Πέμπτη, από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας στο μουσείο όπλων του φυγόδικου επιχειρηματία Αναστάσιου Πάλλη, στο Κορωπί.

Η έρευνα ακολούθησε την εύρεση όπλων και ναζιστικών συμβόλων σε σπίτια του φυγόδικου επιχειρηματία στη Βούλα και το Παλαίο Φάληρο καθώς η Εισαγγελία Πλημμελειοδικών διαβίβασε αντίγραφα της δικογραφίας που σχηματίστηκε σε βάρος του επιστάτη της έπαυλης του επιχειρηματία στο Κορωπί στην αντιτρομοκρατική υπηρεσία προκειμένου να συνεχιστούν οι έρευνες προς πάσα κατεύθυνση για την ανεύρεση τυχόν και άλλου οπλισμού.

Κλείσιμο
Πάντως για τα είκοσι όπλα που βρέθηκαν έχουν εκδοθεί άδειες κατοχής κυνηγετικών όπλων, πλην όμως εξετάζεται αν εμπίπτουν στην κατηγορία αυτή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αρμόδιες εισαγγελικές αρχές ζήτησαν να εκδοθεί συμπληρωματικό ένταλμα σύλληψης και σε βάρος τους 52χρονου Αναστάσιου Πάλλη, μετά την κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε σε βάρος του για την υπόθεση της οπλοκατοχής. Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του Αν. Πάλλη έχει εκδοθεί ένταλμα στο πλαίσιο της ανάκρισης που βρίσκεται σε εξέλιξη για ύποπτα δάνεια ύψους πολλών εκατομμυρίων ευρώ που πήρε από την τράπεζα FBB συμφερόντων του επιχειρηματία Βίκτωρα Ρέστη.

Εκτός από τα πυροβόλα όπλα βρέθηκαν 60 μαχαίρια διαφόρων τύπων -πεταλούδες- στιλέτα, δέκα διόπτρες κατεύθυνσης στόχων laser και δύο συσκευές ηλεκτρικής εκκένωσης taser.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, έχουν βρεθεί επιπλέον και κατασχέθηκαν:

- πιστόλι Walther 357 Magnum,

- πιστόλι Walther 9 mm

- τέσσερα (4) πιστόλια Glock 9 mm,

- τέσσερα (4) πιστόλια Glock 0,45,

(για όλα τα παραπάνω πιστόλια - συνολικά δέκα- έχει εκδοθεί άδεια κατοχής πυροβόλων όπλων),

- βλήμα όλμου ΠΑΟ μέσα σε μεταλλικό κουτί,

- άλλες είκοσι τέσσερις (24) διόπτρες σκόπευσης στόχου,

- μεγάλος αριθμός γεμιστήρων πυροβόλων όπλων,

- πλήθος φυσιγγίων διαφόρων διαμετρημάτων,

- βαλλίστρα με διόπτρα,

- δύο (2) τόξα με μεγάλο αριθμό βελών,

- ασπίδα της Ελληνικής Αστυνομίας και

- μεγάλος αριθμός κινητών τηλεφώνων, καρτών μνήμης και SIM , βιντεοκαμερών, φωτογραφικών μηχανών, συσκευών επικοινωνίας και ασυρμάτων.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ημεδαπού επιστάτη της έπαυλης σχηματίστηκε ποινική δικογραφία και στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών όπου του ασκήθηκε ποινική δίωξη (και) για κακούργημα από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαράλαμπο Λακαφώση. Η δίωξη αφορά στο αδίκημα της διακεκριμένης οπλοκατοχής (κακούργημα) και σε παράνομη οπλοκατοχή (πλημμέλημα) από κοινού.

Το μεσημέρι της Πέμπτης ο επίστατης του φυγόδικου επιχειρηματία ζήτησε και έλαβε προθεσμία για την ερχόμενη Δευτέρα, προκειμένου να προετοιμάσει την απολογία του, για την υπόθεση των όπλων που βρέθηκαν στο σπίτι του Αν.Πάλλη.

Πάντως, σύμφωνα με πληροφορίες ο επιστάτης υποστήριξε ότι γνώριζε για την παρουσία των όπλων αλλά πίστευε όπως φέρεται να είπε ότι ήταν απλά εκθέματα και είχαν μόνο μουσειακή αξία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης