Στις φυλακές Κορυδαλλού Μιχαλολιάκος, Λαγός και Παππάς

Στις φυλακές Κορυδαλλού Μιχαλολιάκος, Λαγός και Παππάς

Ολα όσα είπε ο γ.γ. της Χρυσής Αυγής στην απολογία του: Αρνήθηκε τα πάντα, καταδίκασε τη βία, είπε ότι δεν ξέρει γερμανικά, απαρνήθηκε τα κείμενά του για τον Χίτλερ και δήλωσε ότι το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα κοιμόταν...

Στις φυλακές Κορυδαλλού Μιχαλολιάκος, Λαγός και Παππάς
Την πρώτη τους νύχτα ως «τρόφιμοι» της γυναικείας πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού πέρασαν ο Νίκος Μιχαλολιάκος και ο Γιάννης Λαγός, οι οποίοι κρίθηκαν προφυλακιστέοι μετά τις απολογίες που έδωσαν στους δυο ανακριτές Χρ. Γεωργουλέα και Χ. Παπακώστα που διενεργούν την ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Και οι δυο οδηγήθηκαν σε κελιά των φυλακών που ανακατασκευάστηκαν με διαδικασίες «εξπρές», ενώ σήμερα στον ίδιο χώρο θα μεταφερθεί και ο Χρήστος Παππάς που επίσης κρίθηκε προφυλακιστέος μετά τη χθεσινή απολογία του.

Ο πρόεδρος της Χρυσής Αυγής και ο βουλευτής της Γιάννης Λαγός θα προαυλίζονται μόνοι τους, χωρίς να μπορούν δηλαδή να έρθουν σε επαφή με τους άλλους «επώνυμους» της γυναικείας πτέρυγας.

Κλείσιμο
Στην ίδια πτέρυγα, δηλαδή τη γυναίκεια, εκτίουν τις βαριές ποινές πρόσωπα που έχουν καταδικαστεί σε πολυετείς καθείρξεις για συμμετοχή στην 17 Νοέμβρη.

Ανάμεσα τους ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο Βασίλης Τζωρτζάτος, ο Χρ. Ξηρός και άλλοι.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της Ένωσης Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας, Αν. Αραβαντινό, όσο οι προφυλακισμένοι για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής είναι λιγότεροι από δέκα, ο καθένας τους θα κρατείται μόνος του σε δικό του κελί.

Στα κελιά επιτρέπεται να υπάρχει μόνο τηλεόραση, ενώ για τις επικοινωνίες τους με συγγενείς ή τους συνηγόρους τους οι κρατούμενοι θα χρησιμοποιούν καρτοτηλέφωνα.

Οι Μιχαλολιάκος - Λαγός τίμησαν τα «πιάτα» των φυλακών, τρώγοντας φρυγανιές, βούτυρο, μαρμελάδα και γίγαντες.

Στις φυλακές Μαλανδρίνου, υψίστης ασφαλείας θα οδηγηθεί ο Γιώργος Πατέλης, εκεί όπου βρίσκεται προφυλακισμένος και ο Γ. Ρουπακιάς, ο οποίος κατά δήλωσή του, δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα.

Στις φυλακές του Ελαιώνα Θηβών θα κρατείται η ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη, που υπηρετούσε στην ασφάλεια Πειραιά.

Ολα όσα είπε ο Μιχαλολιάκος στην απολογία του

Στην απολογία του ο Νίκος Μιχαλολιάκος υποστήριξε πως δεν γνωρίζει τον Γ. Πατέλη -ένας ισχυρισμός που, στην ουσία, τον «έκαψε».

Για το βράδυ της δολοφονίας του Φύσσα είπε ότι κοιμήθηκε νωρίς και ξύπνησε στη 1 το μεσημέρι της επομένης.

Σε ό,τι αφορά τα τηλεφωνήματά του με τον Γ. Λαγό, φέρεται να ανέφερε ότι επικοινώνησε μαζί του την επόμενη ημέρα, καθώς είναι υπεύθυνος των μετακινήσεών του.
 
Είπε επίσης ότι δεν ασπάζεται τον εθνικοσοσιαλισμό της Γερμανίας του Μεσοπολέμου και ότι δεν γνώριζε για την ύπαρξη ταγμάτων εφόδου. Ο κ. Μιχαλολιάκος καταδίκασε μέσα στο ανακριτικό γραφείο κάθε πράξη βίας λέγοντας: «Η Χρυσή Αυγή δεν είναι στρατός, καταδικάζω τέτοιες συμπεριφορές και την αμφίεση, αλλά και τον συγκεκριμένο βηματισμό δεν τον υιοθετώ, όπως έχω πει και σε τηλεοπτική μου εμφάνιση. Γενικώς έχω καταγγείλει μέσα και έξω από τη βουλή κάθε πράξη βίας».

Για το καταστατικό της οργάνωσης που αναφέρεται στο πόρισμα Βουρλιώτη είπε ότι είναι ψεύτικο: «Ουδεμία σχέση έχει αυτό το έγγραφο με το πραγματικό καταστατικό της Χρυσής Αυγής. Τα δύο ψευδεπίγραφα έγγραφα (σ.σ. βρίσκονται στη δικογραφία) απηχούν ακραιφνείς εθνικοσοσιαλιστικές θέσεις, οι οποίες ουδεμία σχέση έχουν με την πραγματική ιδεολογία της Χρυσής Αυγής, η οποία υπερασπίζεται αρχές και θέσεις του ελληνικού εθνικισμού». Σχετικά με τη Fuhrerprinzip που του αποδίδεται σχολίασε ότι ούτε που ξέρει γερμανικά αλλά έχει μάθει ότι η λέξη Φύρερ είναι γραμμένη λάθος, «γεγονός που αποδεικνύει ότι το καταστατικό είναι ψεύτικο αφού κανένας πραγματικός θιασώτης της ιδεολογίας αυτής δεν θα έκανε λάθος».

Οταν ερωτήθηκε για όσα είχε γράψει στο παρελθόν για τον Χίτλερ είπε ότι δεν συμφωνεί με τα όσα έγραφε 35 χρόνια πριν και εξήγησε: «Η Χρυσή Αυγή σε ιδεολογικό επίπεδο δεν έχει καμία σχέση με τον γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό του μεσοπολέμου, εκφράζεται μόνο από το εθνικιστικό κίνημα. Γι αυτό ουδέποτε υιοθέτησε εθνικοσοσιαλιστικά σύμβολα, το σύμβολο μας είναι ο αρχαιοελληνικός μαίανδρος».

Τέλος για τη χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής είπε ότι μόνη πηγή είναι η κρατική επιχορήγηση: «Οχι μόνο δεν χρωστάμε, αλλά έχουμε και 400.000 στην τράπεζα» πρόσθεσε.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης