Οι γυναίκες-δηλητήριο της ΧΑ: Η Αλβανίδα, η αστυνομικός και η ιδεολόγος

Οι γυναίκες-δηλητήριο της ΧΑ: Η Αλβανίδα, η αστυνομικός και η ιδεολόγος

Ιστορίες μίσους και έρωτα στην «πρώτη γραμμή» της Χρυσής Αυγής

Το Playstation έκλεισε 15 χρόνια και το γιορτάζει! (video)
Οι γυναίκες-δηλητήριο της ΧΑ: Η Αλβανίδα, η αστυνομικός και η ιδεολόγος
Σημαντικό ρόλο στην εξάπλωση της ιδεολογίας της Χρυσής Αυγής έπαιζαν και οι γυναίκες της οργάνωσης. Τρεις εξ αυτών έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Η πρώτη είναι η αλβανικής καταγωγής, Νικολέτα Μπενέκη, σύντροφος του Γιάννη Λαγού και επικεφαλής του Μετώπου Γυναικών στην Περιφέρεια Πειραιά της ΧΑ. Η συγκεκριμένη, που σπούδασε στη Φιλοσοφική, είναι γνωστή στους δρόμους των Εξαρχείων, επειδή πολλές φορές είχε εμπλακεί σε ρατσιστικές επιθέσεις σε βάρος αλλοδαπών και αριστερών.

Ανθρωποι που την ξέρουν προσωπικά αναφέρουν ότι η ίδια έκρυβε την αλβανική καταγωγή της και εξαπέλυε με μένος ύβρεις σε βάρος των συμπατριωτών της, όταν τους έβλεπε στον δρόμο. Κάποιοι την είχαν δει να κουβαλάει συχνά πάνω της μαχαίρια, πεταλούδες, στιλέτα και σπρέι πιπεριού, που μάλιστα επεδείκνυε στις παρέες.

Κλείσιμο
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι γνώρισε τον Ι. Λαγό από την παρέα του Γιώργου Γερμενή, του γνωστού πια Καιάδα, αφού και η ίδια είναι φαν της μπλακ μέταλ. Η ίδια τότε δούλευε ως σερβιτόρα σε μαγαζί ιδιοκτησίας μεταναστών στο Κέντρο. Σε πολλές συναυλίες του Γερμενή, η Μπενέκη βρίσκεται στην «πρώτη γραμμή» ζητωκραυγάζοντας τους σατανιστικούς στίχους των τραγουδιών του.

Μετά τη γνωριμία της με τον Λαγό, η ίδια «χάθηκε» από τα Εξάρχεια και άρχισε να συχνάζει μαζί του αλλά και με το ζεύγος Γερμενή σε στέκια μοτοσικλετιστών στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας, αλλά και σε μαγαζιά ροκ γύρω από τον ίδιο δρόμο.

Η δεύτερη είναι η σύζυγος του Γιώργου Πατέλη, Θεώνη Πατέλη, τακτική ομιλήτρια σε εκδηλώσεις της οργάνωσης και εκ των βασικών εκφραστών της ιδεολογίας της ΧΑ. Εχει συγγενική σχέση με τη γυναίκα του Ρουπακιά και μαζί με τον σύζυγό της διατηρούσαν και σχέσεις με τον Τσακανίκα.

Μπενέκη και Πατέλη είχαν πρωτοστατήσει τον περασμένο Απρίλιο στην εισβολή μελών της ΧΑ στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου μπούκαραν στους θαλάμους και φωτογράφιζαν ασθενείς, κρατώντας στειλιάρια τυλιγμένα με την ελληνική σημαία.

Η τρίτη είναι η ανθυπαστυνόμος Βενετία Πόπορη.

Η συλληφθείσα ανθυπαστυνόμος είχε στενή σχέση με τον Γ. Πατέλη και εκτιμάται πως τον τροφοδοτούσε με πληροφορίες για ενδεχόμενες αστυνομικές έρευνες, προστατεύοντας τους Πυρήνες της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά. Την ίδια στιγμή ελέγχεται αν χρησιμοποίησε την ιδιότητά της δίνοντας ευαίσθητα δεδομένα αλλοδαπών, όπως διευθύνσεις και τηλέφωνα, τα οποία δέχονταν στη συνέχεια επισκέψεις από τους μπράβους της Νίκαιας και του Πειραιά.

Αμέσως μετά τη δολοφονία είχαν ανταλλάξει οι δύο τους τηλεφωνήματα, για να «καλύψουν» το γεγονός, όπως καταγράφηκε από τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων.

Η ανθυπαστυνόμος σύμφωνα με πληροφορίες είχε και τον πιο δραστήριο ρόλο καθώς στο σπίτι της βρέθηκαν τα περισσότερα ενοχοποιητικά στοιχεία.

Μετά τη σύλληψή της από την Αντιτρομοκρατική, στο σπίτι της βρέθηκε ένα μίνι οπλοστάσιο: υπηρεσιακό πιστόλι με γεμιστήρα, περίστροφο εκτόξευσης φωτοβολίδων, πιστόλι ρέπλικα, μαχαίρι με σιδερογροθιά, συσκευή ηλεκτρικής εκκένωσης (taser), τέσσερα μαχαίρια-πεταλούδα, τέσσερεις σουγιάδες, τρεις σιδερογροθιές, δυο χατζάρες, είκοσι φυσίγγια πολεμικού τυφεκίου G3, τέσσερα καπνογόνα, δεκάδες κροτίδες-δυναμιτάκια και ένα δελτίο υποστηρικτή της Χρυσής Αυγής.

Προς το παρόν διαφεύγουν της σύλληψης τρεις ακόμη γυναίκες που ανήκουν στον βασικό κορμό στελεχών της οργάνωσης. Η Ανθή Μικελάτου, η Μαργαρίτα Μικελάτου και Κωνσταντίνα Μπαξεβανάκη, η οποία συζούσε με ένα εκ των «φουσκωτών» της ΧΑ, Δήμο Φραγκάκη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης