Δάσκαλοι προς γονείς: Συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας, παραμερίστε τους «καλοθελητές»

Δάσκαλοι προς γονείς: Συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας, παραμερίστε τους «καλοθελητές»

Είναι χρέος μας προς τη νέα γενιά που διαπαιδαγωγούμε να ορθώσουμε το ανάστημά μας, λέει η ΔΟΕ 

Δάσκαλοι προς γονείς: Συμπαρασταθείτε στον αγώνα μας, παραμερίστε τους «καλοθελητές»
Έκκληση στους γονείς να συμπαρασταθούν στον αγώνα που δίνουν οι εκπαιδευτικοί και να κλείσουν, ουσιαστικά, τα αυτιά, σε όσους «καλοθελητές θελήσουν να συκοφαντήσουν τις κινητοποιήσεις τους», απευθύνει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

Σε ανοικτή επιστολή της ΔΟΕ προς τους γονείς, γίνεται ενημέρωση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εκπαιδευτικοί, και αναφέρεται ότι εκτός από τον θεσμό του ολοήμερου σχολείου που οδηγείται στην «απόλυτη απαξίωση» και την ουσιαστική κατάργηση της ενισχυτικής διδασκαλίας, είναι χαρακτηριστικό πως για «πρώτη φορά στη μεταπολεμική Ελλάδα δεν πραγματοποιήθηκε ούτε ένας μόνιμος διορισμός στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ενώ συνταξιοδοτήθηκαν 2.000 εκπαιδευτικοί. Οχτώ χιλιάδες συνάδελφοί μας αναπληρωτές που εργάστηκαν πέρσι θα προστεθούν στις ουρές της ανεργίας».

«Απέναντι σε αυτή τη βάρβαρη πραγματικότητα,  απέναντι σε όλους αυτούς που προσπαθούν να μας πείσουν πως όλοι οι αγώνες είναι μάταιοι και πως πρέπει πειθαρχημένα και άβουλα να υποταχθούμε στην αναλγησία των ισχυρών, ορθώνουμε το ανάστημά μας ως οφειλόμενο χρέος στη νέα γενιά που διαπαιδαγωγούμε», καταλήγουν οι δάσκαλοι. 
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης