Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον θάνατο του 19χρονου

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον θάνατο του 19χρονου

- Δείτε φωτογραφίες του νεαρού
- Τι γράφουν οι φίλοι του στο facebook και πώς τον αποχαιρετούν
- Στις 17:00 στο Περιστέρι το «τελευταίο αντίο»
- Συγκλονιστικές οι μαρτυρίες από επιβάτες του μοιραίου τρόλεϊ
- Υπήρξε διαπληκτισμός που δεν ήταν μόνο λεκτικός δηλώνει η δικηγόρος της οικογένειας
- Κλιμάκιο της ΕΛ.ΑΣ έλεγξε σήμερα το τρόλεϊ



Αυτοκτόνησε γιατί δεν μπορούσε να αποκτήσει παιδί!
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τον θάνατο του 19χρονου
Η τελευταία πράξη του δράματος που εκτυλίσσεται από το βράδυ της Τρίτης και έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο αναμένεται να παιχτεί σήμερα στις 5 το απόγευμα καθώς συγγενείς και φίλοι αναμένεται να πουν το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Θανάση Καναούτη, ο οποίος έχασε τη ζωή του πέφτοντας από το τρόλεϊ της γραμμής 12.

Οι περισσότεροι φίλοι του «Μπαζ» όπως ήταν το παρατσούκλι του 19χρονου στο facebook έχουν βάλει στο προφίλ τους φωτογραφίες με μαύρες κορδέλες σε ένδειξη πένθους με τη σύντροφό του Σάρα να τον αποχαιρετά με τη φράση «Καλό ταξίδι... να προσέχεις...».

Σήμερα το πρωί κλιμάκιο εμπειρογνωμόνων της ΕΛ.ΑΣ έλεγξε το τρόλεϊ πάνω στο οποίο έλαβε χώρα το τραγικό περιστατικό ενώ έγινε και αναπαράσταση. Πραγματογνώμονες ήλεγξαν το όχημα και κυρίως τη διαδικασία ανοίγματος της πόρτας σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης, προκειμένου να σχηματίσουν εικόνα για το τι ακριβώς συνέβη το μοιραίο βράδυ.

Κλείσιμο
Παράλληλα, η διοίκηση της ΟΣΥ διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για για τον τρόπο που χειρίστηκαν την υπόθεση ο οδηγός και ο ελεγκτής του οχήματος.


Τον έσπρωξαν έξω από το τρόλεϊ;

Την ίδια ώρα τα στοιχεία που έρχονται τις τελευταίες ώρες στο φως της δημοσιότητας δημιουργούν νέα δεδομένα.

Όπως ανέφερε το πρωί της Παρασκευής σε δηλώσεις της η δικηγόρος της οικογένειας, Αρετή Παπαναγιώτου, η εικόνα στην οποία έχουν καταλήξει είναι ότι υπήρξε διαπληκτισμός που δεν αρκέστηκε σε επίπεδο λογομαχίας προσθέτοντας ότι η οικογένεια περιμένει την πραγματογνωμοσύνη για να καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα. Απηύθυνε, δε, έκκληση σε όσους έχουν γνώση του περιστατικού και ήταν μέσα στο τρόλεϊ να πάνε να καταθέσουν ώστε να βγουν τα σωστά συμπεράσματα. Αναπάντητο παραμένει, ωστόσο, το ερώτημα πως ο 19χρονος βρέθηκε με την πλάτη στο πεζοδρόμιο αν ευσταθεί το σενάριο ότι άνοιξε μόνος του την πόρτα του οχήματος.

«Το σημαντικότερο για εμάς είναι το τι θα δείξει νεκροψία, δηλαδή κατά πόσο στο σώμα του παιδιού υπάρχουν σημεία και στοιχεία που δείχνουν, αποδεικνύουν πάλη και βία, και ώθηση του παιδιού για πέσει από το τρόλεϊ και σίγουρα ένα δεύτερο στοιχεία που θα πρέπει να παίξει τον σημαντικότερο ρόλο είναι η πραγματογνωμοσύνη πάνω στο τρόλεϊ, στο όχημα που θα δείξει εάν το παιδί από μόνο του άνοιξε την πόρτα ή αν κάποιος άλλος άνοιξε την πόρτα και το παιδί έφυγε προς τα έξω», είχε δηλώσει την Πέμπτη η κυρία Παπαναγιώτου.

Συγκλονιστική είναι την ίδια στιγμή και η μαρτυρία αυτοπτών μαρτύρων οι οποίοι μίλησαν στον τηλεοπτικό σταθμό «EXTRA». Ο κ. Νίκος Καταλιός ο οποίος επέβαινε στο τρόλεϊ και κατά πληροφορίες προσπάθησε να χωρίσει τον ελεγκτή από τον 19χρονο κατά τη διάρκεια του διαπληκτισμού τους μέσα στο τρόλεϊ, είπε ότι ο εθελοντής ελεγκτής Ν.Π χειροδίκησε εναντίον του Θανάση Καναούτη.

«Το εξευτέλισαν, το προσβάλανε, του άσκησαν πίεση» είπε ο κ. Καταλιός και πρόσθεσε ότι ο ελεγκτής τράβηξε το μπλουζάκι του 19χρονου Θανάση. «Το παιδί το δολοφονήσανε, το σπρώξανε έξω το παιδί». 




Αντικρουόμενες οι απόψεις των αυτοπτών μαρτύρων

Αξίζει να σημειωθεί ότι διίστανται και οι απόψεις των αυτοπτών μαρτύρων αφού κάποιοι υποστηρίζουν ότι ο ελεγκτής έσπρωξε το παιδί, ενώ άλλοι ότι απλά υπήρξε διαπληκτισμός.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία της Γεωργίας Παναγιωτοπούλου στον ANT1, ο 19χρονος ήρθε στα χέρια με τον ελεγκτή και όταν άνοιξε η πόρτα, βρέθηκαν και οι δυο στο έδαφος. Παράλληλα, τονίζει με βεβαιότητα ότι ο αδικοχαμένος Θανάσης δεν πάτησε το κουμπί κινδύνου.

«Το παιδί είναι πάνω στην πόρτα στηριγμένο. Ο ελεγκτής είναι μαζί με το παιδί, τσακώνονται, είναι στα χέρια και ξαφνικά ανοίγει η πόρτα και το παιδί βρίσκεται κάτω με τον ελεγκτή πάνω του. Δεν μπορώ να πω ότι τον έσπρωξε, γιατί δεν είδα, αλλά ήταν στα χέρια και το παιδί βρέθηκε με την πόρτα ανοιγμένη, χωρίς όμως να την ανοίξει το παιδί. Το παιδί βρέθηκε μετέωρο με τον ελεγκτή πάνω στο σώμα του...», είπε.

Υπάρχει και η μαρτυρία μιας γυναίκας που επίσης βρισκόταν μέσα στο τρόλεϊ και την οποία αποκαλύπτει η εφημερίδα Espresso: «Φαινόταν σα να έχουν ξαναϊδωθεί. Άκουσα τον ελεγκτή να φωνάζει «εσύ το κάνεις συστηματικά, είναι η δεύτερη φορά». Ήταν δυο κοπέλες που δεν είχαν εισιτήριο (σ.σ. φίλες του 19χρονου) που κατέβηκαν στην επόμενη στάση. Τον νεαρό όμως τον κράτησε και του είπε ότι θα πάνε στο τμήμα. Εκείνος αντέδρασε και άρχισε να φωνάζει όπως φώναζε και ο ελεγκτής αλλά και ο οδηγός του τρόλεϊ. Ήρθαν στα χέρια, τράβαγε ο ένας τον άλλο. Του νεαρού του σκίστηκε η μπλούζα ενώ του ελεγκτή του έπεσαν τα γυαλιά κι άρχισε να φωνάζει «μου έσπασες τα γυαλιά». Ξαφνικά το τρόλεϊ άρχισε να κόβει ταχύτητα και ο νεαρός άνοιξε την πόρτα. Τον είδα να πετάγεται έξω. Δεν είδα τον ελεγκτή να τον σπρώχνει», είπε.

«Εσένα σε θυμάμαι. Μου ξέφυγες πέρυσι, αλλά φέτος δεν μου τη γλιτώνεις» είπε ο ελεγκτής στον νεαρό σύμφωνα με μαρτυρία που φέρεται να έχει στη διάθεσή της η οικογένεια, γράφει «Το Έθνος».
Η οικογένεια εκτιμά ότι ο ελεγκτής ήταν παλιός «γνώριμος» του 19χρονου, αφού έναν χρόνο πριν, σε έλεγχο στη συγκεκριμένη γραμμή, οι δυο τους είχαν διαπληκτιστεί ξανά.

Επίσης υπάρχουν μαρτυρίες ότι κάποιοι από τους επιβάτες όταν αντιλήφθηκαν ότι η κατάσταση οδηγείται εκτός ελέγχου παρενέβησαν και θέλησαν να πληρώσουν το εισητήριο του νεαρού όμως σύμφωνα με πληροφορίες κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό ούτε από τον ελεγκτή, ούτε από τον οδηγό.



Συγκλονίζει ο πατέρας του άτυχου 19χρονου


«Έχασα το παιδί μου γιατί κάποιος αποφάσισε να το “παίξει καπετάνιος” για ένα ευρώ». Αυτή τη φράση χρησιμοποίησε ο πατέρας του 19χρονου Θανάση, Γιάννης Κακούτης, ο οποίος περιέγραψε στο newpost.gr την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο ίδιος και η σύζυγός του και αναρωτιέται: «Δεν καταλαβαίνω γιατί συνέβησαν όλα αυτά. Ήταν δέκα η ώρα το βράδυ. Είχε μπροστά του ένα παιδί χωρίς εισιτήριο. Εντάξει, έκανε λάθος το παιδί. Δεν μπορούσαν να το αφήσουν να φτάσει μέχρι το σπίτι; Θα το κατέβαζαν κάτω μέσα στη νύχτα; Για ένα ευρώ»; Παράλληλα, ο τραγικός πατέρας δηλώνει πως εργάζεται και ο ίδιος και η σύζυγός του.

Σήμερα το πρωί ο πατέρας του άτυχου 19χρονου Θανάση, μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και απήυθυνε έκκληση σε όσους γνωρίζουν λεπτομέρειες για το περιστατικό να καταθέσουν στις Αρχές.

Ο κ. Καναούτης ζήτησε από τους αυτόπτες μάρτυρες του τραγικού περιστατικού, να καταθέσουν στην αστυνομία ότι γνωρίζουν.

Τι υποστηρίζει ο Οργανισμός Συγκοινωνιών 


Σύμφωνα με την εκδοχή της διοίκησης του Οργανισμού Συγκοινωνιών (ΟΣΥ), όλα ξεκίνησαν στις 22:00 το βράδυ της Τρίτης όταν ο ελεγκτής Ν.Π. εισήλθε στο τρόλεϋ της γραμμής 12 Αθήνα-Περιστέρι, για να κάνει το νόμιμο έλεγχο εισιτηρίων. Ο επιβάτης Αθανάσιος Καναούτης ετών 19, κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν είχε εισιτήριο και ο ελεγκτής, ως ήτο υποχρεωμένος, ζήτησε τα στοιχεία του για να του κόψει το επιβαλλόμενο νόμιμο πρόστιμο. Οπως υποστηρίζουν από τον ΟΣΥ, ο επιβάτης αρνήθηκε, άρχισε να φωνάζει και να υβρίζει και αμέσως και όλως αιφνιδίως επετέθη στον ελεγκτή , χειροδικώντας με γροθιές και  κλωτσιές. Του έσπασε τα ματογυάλια , φώναζε και ήτο σε έξαλλη κατάσταση.



Κατά την ίδια εκδοχή, στο επεισόδιο παρενέβη αμέσως ένας επιβάτης ηλικίας περίπου 35 ετών για να συγκρατήσει τον εξαγριωμένο νεαρό επιβάτη. Ο νεαρός σε έξαλλη κατάσταση επετέθη και σε αυτόν και τον χτύπησε γρονθοκοπώντας τον. Εντός ολίγον λεπτών η κατάσταση είχε κάπως καταλαγιάσει με την παρέμβαση και των υπολοίπων επιβατών και ο ελεγκτής παρά την ταραχή του και την σύγχυση του από τον ξυλοδαρμό που είχε δεχτεί, είπε στον νεαρό επιβάτη, σε ήρεμο τόνο να μην κατέβει από το  τρόλεϋ, αλλά να ακολουθήσει μέχρι το τέρμα για να έρθει η αστυνομία και να δοθούν οι ανάλογες εξηγήσεις και διευκρινίσεις. 

Κατά την άποψη στελεχών του Οργανισμού Συγκοινωνιών, ενώ τα πράγματα φαίνονταν ότι είχαν ηρεμήσει και το τρόλεϊ ήταν εν κινήσει με κλειστές τις πόρτες (γιατί αν δεν είναι απολύτως κλειστές οι πόρτες το τρόλεϋ δεν μπορεί να κινηθεί) και κατευθυνόταν προς την στάση «Δημαρχείο», 70 – 80 μέτρα πριν την στάση ο νεαρός παραβίασε βίαια την μεσαία πόρτα του τρόλεϊ και πήδηξε από το όχημα στο οδόστρωμα, ενώ αυτομάτως ακινητοποιήθηκε το όχημα (διότι με την παραβίαση της πόρτας λειτούργησε αμέσως το αυτόματο σύστημα ασφαλείας που ακινητοποιεί το όχημα στην περίπτωση που ανοίξει κάποια πόρτα).



«Συνέπεια της αψυχολόγητης αυτής κίνησης του νεαρού επιβάτη ήτο ο σοβαρός τραυματισμός του», εκτιμούν στον Οργανισμό Συγκοινωνιών. Στο τόπο του συμβάντος ήρθε αμέσως αστυνομία  και ασθενοφόρο που παρέλαβε τον τραυματία και τον μετέφερε στο νοσοκομείο, ο οποίος σήμερα εξέπνευσε, εξηγούν στελέχη του ΟΣΥ. 

Πολιτικές αντιδράσεις - Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Την ανάγκη διεξαγωγής ουσιαστικής έρευνας προκειμένου να διερευνυθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Θανάσης Καναούτης ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση αφού εκφράζει τα συλληπητήρια της στην οικογένεια του νεαρού, τονίζει ότι:
«Ο  θάνατος του 19χρονου Θανάση Καναούτη επειδή δεν ακύρωσε ένα εισιτήριο αξίας 1,20 ευρώ αναδεικνύει με τον πλέον τραγικό τρόπο την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει πλατιά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής. Η ανεργία που έχει σπάσει κάθε ρεκόρ, ο κοινωνικός αποκλεισμός μεγάλου τμήματος της νεολαίας, οι άθλιες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης χιλιάδων συμπολιτών μας, συγκροτούν το ακραίο μνημονιακό πλαίσιο της φτώχειας, της απόγνωσης και της καταστολής».

Σε άλλο σημείο της ανακοίνωσης ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η κυβέρνηση πρέπει να ξαναδεί το θέμα του κόστους των εισητηρίων για τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού: « Πρέπει τώρα να μπει ένα τέλος στην πολιτική που εξαθλιώνει τις ζωές μας και ωθεί χιλιάδες νέους και νέες στην απόγνωση και την απελπισία...[...] να σταματήσουν οι εξευτελισμοί και οι παράνομες κατακρατήσεις επιβατών από ελεγκτές σε μέσα μαζικής μεταφοράς, την κατάργηση του μέτρου της αμοιβής των ελεγκτών με ποσοστά επί των προστίμων, τη μείωση του κόστους των μετακινήσεων για όλους, καθώς και την κατοχύρωση της δωρεάν μετακίνησης ανέργων και χαμηλοσυνταξιούχων, φοιτητών και μαθητών σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς» καταλήγει η ανακοίνωση.


Κάλεσμα για συγκέντρωση στις 16:00 στο μετρό «Περιστέρι» και στις 17:00 το τελευταίο αντίο για τον 19χρονο

Στις πέντε το απόγευμα θα τελεστεί η νεκρώσιμη ακολουθία για τον 19χρονο που ξεψύχησε στο πεζοδρόμιο μετά την πτώση από τρόλεϊ, το βράδυ της περασμένης Τρίτης.

Συγγενείς και φίλοι θα πουν σήμερα το τελευταίο αντίο στον 19χρονο Θανάση Καναούτη στο νεκροταφείο του Αγίου Βασιλείου Περιστερίου.

Στο μεταξύ, σήμερα στις 4 το απόγευμα η Ανοιχτή Λαϊκή Συνέλευση Περιστερίου και ο ΣΥΡΙΖΑ Δυτικής Αθήνας καλούν τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Δημαρχείου (σταθμός μετρό Περιστέρι) και σε πορεία προς το νεκροταφείο, όπου θα κηδευτεί ο 19χρονος.

Παράλληλα, για τη Δευτέρα 19/08, το κίνημα «Δεν Πληρώνω» καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 12:30 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο Συγκοινωνιών στο σταθμό του μετρό Εθνική Άμυνα» με σκοπό - όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση - «να χυθεί άπλετο φώς στην υπόθεση, να τιμωρηθούν οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί και να σταματήσουν οι έλεγχοι των κεφαλοκυνηγών στα μέσα μαζικής μεταφοράς».
Πληθαίνουν τα περιστατικά απείθειας εναντίον ελεγκτών στα μέσα μεταφοράς

Έντονο προβληματισμό και ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι μετά τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, δεν είναι λίγα τα κρούσματα απείθειας επιβατών προς ελεγκτές ΜΜΜ. Σύμφωνα με πληροφορίες, σήμερα το πρωί, στο σταθμό του ηλεκτρικού Άγιος Ελευθέριος εκδιώχθηκαν δύο ελεγκτές που επιχείρησαν να μπούν στο βαγόνι για έλεγχο εισητηρίων. Το μένος και η οργή των πολιτών ήταν τόσο μεγάλη που οι ελεγκτές αναγκάστηκαν να εγκαταλλείψουν και να απομακρυνθούν από τον σταθμό.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης